BMW - Mountain - Days mě navedly na myšlenku také pokořit Grossglockner....
Určitě jste tam někdo byl. Můžete doporučit? Na kolik dní je to tak výlet (řekněme z jižních hranic),které kempy jsou ty nejlepší, na co dát bacha, cesty mají určitě krásný :-)
Jestli někdo máte motivující foto, tak taky poprosím.
Nejlepší počasí na Glock je červenec/srpen . Já tam zažil v červnu sněhovou frézu jedoucí předemnou a už nikdy více. Spaní v kempech v alpách jsem neměl tu možnost vyzkoušet, proč taky když kousek od kopce je český pension www.pensiontyrol.com a za 25e/os s polopenzí což je velmi dobrá cena na Alpy !! nebyl důvod schánět kemp. Takže doporučuji se ubytovat tam. Je to v Maria Almu a budeš to mít všede kousek. Vodopády, solné doly, atd......počítej tak 2 dny na cestu tam a z5 a 3 až 4 dny na ježdění po Alpách. Asfalt je tam dost kvalitní a když máš GPS a topo austria projedeš si i takový malý cestičky a dostaneš se na vrcholky kopců a to je pak teprve ta nádhera Já byl na GG už 4x a vždycky se mi tam moc líbilo..............
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Taky jsem tam byl jednou koncem kvetna a to byl vsude krome silnice snih, ale bylo krasne slunecne pocasi a bylo to super.
Mistni hostinsky nam ukazoval fotky motorkaru, co tam prijeli a zacal padat tak huste snih, ze uz se dolu nedostali :-)))))), museli pockat az to protahli :-)
Neo
BMW R 1200 GS Adventure LC
Jéé děkuju moc všem!
Takže jak tak koukám, nejdřív našetřit na GPS:-) a potom tedy hurá na cestu. Ten českej penzion neni vůbec marné doporučení - moc děkuju.
Někdo to tu psal, s novou motorkou se natahují vzdálenosti, a tak mám svrbění vyměnit české silnice za nějaké trochu dále - ale ne moc daleko :-)
Fakt je, že mě napadlo, když je špatné počasí, tak nahoru pouštějí? A co jsem koukala na jejich stránkcáh, tak jsem pochopila, že jsou tam nějaká odpočívadla, jako kdyby motorka už nemohla (nebo mezi řidítkama a sedačkou) tak se nechá dát pauzička?
Já teda byla v alpách na moto jenom jednou,to jsem měla krátce Kawu a můžu říct, že se mi o těch zatáčkách ještě 14 dní zdálo. Celou partu jsem brzdila a prostě to bylo moc silný kafe... ale tedka už jsem starší, tak bych to i riskla :-)
Na GG jsem byl 2x. Odpočívadla tam jsou aby si lidi mohli zastavit, pokochat, a tak. Letos jsem tam viděl celkem hodně cyklistů.. musí to být pěknej záhul..
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
...byl jsem tam asi 5x ,z toho se nám poštěstilo tam dvakrát chytit veteránskou rally a sraz porsche clubu a to je pak pokoukáníčko..jo a ještě tam byli nějaký kopce...spíme v českým penzionu v Obertraunu u Hallstattu,sice to není pod kopcem,ale jako základnu výletů po Rakousku to používám léta..
Jo a spaní jsem našel u Slováků hned vedle kempu v Zell Am See. Mají i něco v Kaprunu. 2 noce v apartmánu pro 6 lidí vyšly na každéna 28E za oba dny. Čím víc nocí, tím je to levnější díky taxe za úklid.. Z terasy výhled přímo na Zell Am See a Kaprun.. http://www.lesak....-frame.htm
Upravil stepan dne 25.01.2008 14:57
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
stepan napsal:
Na GG jsem byl 2x. Odpočívadla tam jsou aby si lidi mohli zastavit, pokochat, a tak. Letos jsem tam viděl celkem hodně cyklistů.. musí to být pěknej záhul..
Protože tam maji takovej druh "zájezdů". Vyvezou cyklisty nahoru i s kolama autobusem,tam je vysadí a dolů pěkně na kole. Takže se moc nenadřou.
Taky mě tam v 60km/h dolů před zatáčkou začínal předjíždět pelotonek asi sedmi nějakých profíků na závodních kolech. Fakt větší bezmozci než většina motorkářů...
V lete jsme tam byli, prijizdeli jsme od jihu z Lienz, pocasi dole stridave vedro a prutrze mracen, smerem nahoru to bylo jinak....teplota klesla na 10C a stridalo se mezi zamraceno s destem nebo zamraceno bez deste. Presto to bylo krasne. Kdyz jsme klesali smerem na sever [po tunelu] a meli serpentiny dolu, byly prave zatacky v mlze a leve zatacky ve slunci, Podivne, zajimave, fantasticke scenerie [na slunicku ]. Urcite to stoji za to. Prestto nejvic na mne udelalo dojem neco jineho, nez GG samotny. A to solidarita, dobra nalada vsech vyletniku, zdraveni [uprimne ] a ruzna happenings.
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
titika napsal:
Jéé děkuju moc všem!
Takže jak tak koukám, nejdřív našetřit na GPS:-) a potom tedy hurá na cestu. Ten českej penzion neni vůbec marné doporučení - moc děkuju.
Někdo to tu psal, s novou motorkou se natahují vzdálenosti, a tak mám svrbění vyměnit české silnice za nějaké trochu dále - ale ne moc daleko :-)
Fakt je, že mě napadlo, když je špatné počasí, tak nahoru pouštějí? A co jsem koukala na jejich stránkcáh, tak jsem pochopila, že jsou tam nějaká odpočívadla, jako kdyby motorka už nemohla (nebo mezi řidítkama a sedačkou) tak se nechá dát pauzička?
Já teda byla v alpách na moto jenom jednou,to jsem měla krátce Kawu a můžu říct, že se mi o těch zatáčkách ještě 14 dní zdálo. Celou partu jsem brzdila a prostě to bylo moc silný kafe... ale tedka už jsem starší, tak bych to i riskla :-)
Ty odpočívadla:
BIGR přiložený následující obrázek: