kedze momentalne pracujem v GB a moje bmw f650gs ma technicky problem som kontaktoval bmw v londone na battersea...zaujimave bolo ked mi bolo povedane ze maju cas az o tri tyzdne...vravim si fajn...ked som sa dockal terminu, klasicky im ju tam odovzdam a zaroven som upovedomeny na ich cenik( 1 servisna hodina je 100 pounds bez dph) vravim si dobre, nieco s elektrikou to mozu mat tak do 3 hodiek hotove...v hlave som to rychlo zratal a nechal som ju tam...po tyzdni ma kontaktovali a vraj pravdepodobne tam je zly jeden ventil a zla centralna jednotka(motronic) mozno dekompresor(idle control device). po dvoch tyzdnoch volali a vraj je to dekompresor(idle control device)...fajn az na to ze povodne mali povolene 2 hodiny na zistenie problemov a teraz chcu povolenie na dlasie dve servisne hodiny na zmenu jednej malej posranej suciastky co stoji cca 60 pounds...no co mate ich mat, hlavne ze to bude jazdit tak ako ma. na otazku kedy to bude hotove som dostal odpoved jeden az dva dni!!! tak cakam kedy sa ozvu...po tyzdenom cakani som kontaktoval servis, ze ci zabudli alebo co! ich odpoved bola ze nevedia zistit zavadu to jest nevedia to opravit a vraj ak chcem mozem ju dat spravit niekam inam...asi mali na mysli deda z hornej-dolnej co lepil defekty a mazal retiazky na bicykloch(zial uz je po smrti)...to sa mi zacinala varit pomalicky krv v zilach....kde inde by mali vediet zarucene opravit moj stroj bmw ak nie v BMW!!!
uz som vedel ze ich musim co najskor navstivit, toto chcem pocut z oci do oci...moja navsteva v servise prebiehala este zaujimavejsie...moj stroj vonku pred servisom, sedlo dole, pojistky otvorene, konektor motronicu vytiahnuty a krasne cela mokra bo poprchalo...to bol ale nadherny zaciatok navstevy...stretnutie s udajne skolenym odbornikom, alebo skor podvodnikom malo zujimavy charakter...potvrdil mi to co uz predtym povedal....nevedia co jej je preto to nedokazu opravit, ak chcem mozem ju zobrat niekde inde...na otazku kam? len sa pousmial a ze on nevie!!! s tym ze som im dlzny cca 500 pounds cooooo!!! za co??? vraj na tom pracovali 4 servisne hodiny a to len oficialne, udajne sa jej vonovali 7 az 8 hodin a z dobrej vole mi budu uctovat len tie 4 dohodnute. tak mu hovorim ci by mi nemohol poslat technika co a jej udajne venoval. na to bola odpoved, ze moze, ale to by mi musel nauctovat dalsiu servisnu hodinu aj keby sa s nim zhovaram co i len desat minut!!! skusam to s nim dalej...co na nej vlastne kontrolovali...vravi mi ze to dali na diagnostiku a je vsetko v uplnom poriadku...snazim sa im vysvetlit ci to skusali starou metodou (menit suciastky za ine zarucene dobre co by mali mat v takom servise) udajne co to zmenili...pytam sa ake,a hla vyhybava odpoved, ze presne nevie to by som sa musel zhovatat s tym co sa jej vraj venoval...skusam stale...a co motronic ten ste skusili zamenit? vraj nie bo nemaju na sklade, ale ak chcem tak ho objednaju, ale vraj ja ho zaplatim a ony to skusia!!! co ze??? na otazku ked som sa spytal ci my vratia peniaze za ten pos..ty motronic, ak to nebude chyba v nom som dostal odpoved, ze nie vraj budem mat potom dva a dokonca funkcne...krasne som sa im podakoval za ponuku, ale do takehoto kseftu veru nejdem a hlavne, ked mi povedal cenu za motronic(1500 pounds)neviem po com ide jeho cena na trhu, ale tolko to snad ani zdaleka nebude...este raz som sa chcel ujistit ci sme si navzajom dobre rozumeli ci to naozaj nevedia spravit...jeho odpoved znela asi takto: mozno by to aj vedeli opravit ale to by boli dalsie servisne hodiny a nemoze mi aj tak garantovat ci to vobec opravia!!!! a ja by som im to potom musel vsetko zaplatit...asi servisneho technika co si skvele v praci odpocinie schovany za mojou motorkou a nebodaj si tam este aj pofajcieva.... som sa rozlucil v servise s tym ze sa mojej moto nemaju uz ani chytat(aby si nebodaj este nieco nezauctovali) a ze sa im ozvem do par dni a dam im vediet ako som sa rozhodol...
verte ze to nieje ziadny blby ftip a zart ale hola skutocnost a pravda, nic som si neprikraslil.
a moc by mi pomohlo keby ste mi mohli pomoct nejakou dobrou radou...ale i tak si myslim, ze o tomto by som mal kontaktovat centralu bmw v nemecku nech si spravia s tym poriadok a cakal od nich ospravedlnenie alebo aspon konecne riesenie a to je opravenie mojho maleho gs-ka...no a samozrejme asi hlavne to skusit prebrat s pravnikom...budem vdacny za kazdu rozumnu radu....dakujem
ospravedlnujem za to ze som to napisal take dlhe...ale toto musim zo seba dostat bo ma tu asi roztrhne od jedu...
Upravil daniellemmon dne 28.07.2010 21:57
A co je spatne s tou motorkou?Rekl bych zes zrovna natrefil na dobu kdy je senior technician nebo nekdo zkuseny z toho servisu na dovolene a jsou tam jenom ucni,jinak si to nedovedu vysvetlit.Do nemecka nemusis volat,zavolej na Customer service v UK.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Kamo to si asi nebol v starom servise v BA. mal som podobný problém ale nastastie v záruke ale aj tak to bola katasrofa, moto dožkrabané a tak, nakonec som si to opravil sam podla blbej kinžky z knih kupectva za 500K. nelenil som a napisal do Reichu že či sa na slovesku líši starostlivost o zákazníka alebo že kde je problém - reakcia - BA: Feši v ružovej pletenej vestičke z výpredaju v parndorfe mi píše že on bol poverený prejednaním mojej stažnosti, tak mu píšem o čo tu išlo a on že nakolko tam motorku nemali tak to nevie zhodnotiť, a ja mu na to že ju tam sice mali iba dvakrát a iba dva krát od tade prišla rozladená jak sučanská dychovka, ale nakolko som si to ja opravil sám tak iba by som chcel nejakú rekciu nedajbože ospravedlnenie, a tak to to pokračovalo až som sa na to vasral že ja ako ho,o sapiens, nebudem radsej strácať s tými neandrtálcami čas lebo to nikam nevedie, ale osobne si myslím že ked sa takýchto stažnoastí nahromadí viac, veci sa pohnú aj v DE a nájdu si nejakého ineho distributora a nebudu podporovať okradačov a ničitelov dobrej povestiLive fast die old !!