to spojeni snurou s moto ... no nevim.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
a na jakém principu to fachčí?..pokud hodím na mašinu nějakou kotvu a airbagy spustím tím, že vylítnu z mašiny, tak se může stát, že budu chodit jak otesánek pokaždý když si to třeba na pumpě neodháknu a to nemluvím o tom, že to bude asi finančně náročné..chodit do servisu s airbagama ..
ale špatný nápad to rozhodně není
neříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl
Má to své mouchy, ale pokud by to mělo pomoct aspoň částečně od vážnějších zranění, tak se o tom dá přemýšlet. A následující modely budou ještě vymakanější ..
Někde jsem už viděl video z testování moto bundy,která funguje na stejném principu... jen si vzpomenout...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
kdyby jste si to všichni pořádně přečetli, nemuselo by tu být tolik hloupých dotazů.. a Honda měla první airbag přímo na motorce, je to příplatkově na Goldwingu. Jinak podobnou bundu, která je zde popisovaná, jsme mohli vidět všichni na výstavě MOTOCYKL 2007 - tedy před třemi lety..
Tohle prodávalo MAPO v Modřanech za 15.000,- Kč už v roce 2005,ale nějak se to neujalo... Taky se přidělávalo vytrhávací lanko karabinou k moto a poháněla to velká CO2 bombička. Na aktivaci je potřeba větší síla,než že se zapomeneš odvázat a jdeš od motorky třeba při tankování atd. V MOTO GP už loni zkoušeli kombinézu s airbagem,takže stejně nás to časem nemine i v běžným životě.
Upravil BIGR dne 30.07.2010 20:57
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
jezek napsal(a):
kdyby jste si to všichni pořádně přečetli, nemuselo by tu být tolik hloupých dotazů.. a Honda měla první airbag přímo na motorce, je to příplatkově na Goldwingu. Jinak podobnou bundu, která je zde popisovaná, jsme mohli vidět všichni na výstavě MOTOCYKL 2007 - tedy před třemi lety..
Ať počítám jak chci, dotaz tu byl jen jeden a hloupý mi rozhodně nepřipadal...
Upravil bluesbery dne 30.07.2010 21:50
hloupé je se zeptat na něco, co je v článku napsané a vysvětlené.. Takže jestli si přečteš něco a pak se zeptáš co tam bylo napsané, tak to mi chytré zrovna nepřipadá..
Systém s Airbagem a lankem už je dlouho, dokonce ho dělá i Dainese a testovali to i na kožených kombinézách v MotoGP. YouTube Video
Ale vždycky to byla regulérně motorkářská bunda a pytel "jen" kolem krku a horní části hrudníku. Novinka toho od Bremba je v tom, že se nafoukne komplet celá bunda, která je v normálním stavu relativně civilní a řeší tedy dilema nás, co jezdíme na motorce denně do práce(u nás ne tak běžné, ale v Itálii a vůbec všude na jihu...). Často, nebo spíš většinou, prostě není možný jet v motovýzbroji a tohle je určitě hodně přínosná varianta. Jen to ale není pro sklerotiky, já bych byl díky tomu lanku za Micheliňáka několikrát denně .
Pokud někdo problém s oblíkáním do práce taky řešíte, můžu z osobní zkušenosti doporučit výrobky týhle firmy. http://www.tucano.../home.aspx Nejsou tam ceny, ale letní bundičky a saka stojí všechny do 100E. Bohužel se dají koupit nejblíž v tý Itošče...
Maiali nel Fango!
jezek napsal(a):
hloupé je se zeptat na něco, co je v článku napsané a vysvětlené.. Takže jestli si přečteš něco a pak se zeptáš co tam bylo napsané, tak to mi chytré zrovna nepřipadá..
Ty zřejmě nemáš vlastní názor a úsudek, takže spoléháš na to, ci ti naservíruje redaktor(navíc nikdy nemůže obsáhnou veškerou problematiku kolem dané věci).. Tady je ale naštěstí spousta lidí, kterí uvažují jinak a těch jsem se ptal na názor.. Ale je fakt, že spousta lidí uvažuje podobným způsobem jako ty (tj. něco si přečte a dál to nezkoumá), a nakupují na základě rady : .... a to se vyplatí..
Upravil bluesbery dne 31.07.2010 08:21
jezek napsal(a):
teď ale vůbec nevím o čem mluvíš a co konkrétně máš na mysli.. asi každý mluvíme o něčem jiném..
Hele, Kubrt ale napsal, že viděl video z testování bundy na podobném PRINCIPU. Tedy Airbag - systém lanko. Takže to klidně mohlo být to od Dainese, co jsem dával výš. O tom v článku nebylo ani slovo...
Mimochodem konkurence v bundách do města ten Motoair bude těžko, v tomhle bych teda já do práce nejel ani za nic http://www.motoai...h_e01.htmlMaiali nel Fango!