Prosim zkušenější o radu!
po dvou měsících jsem přijel z ciziny a první kroky smměřovaly k motorce. pokusim se nastartovat, otočim klíčem, kontrola proběhla v pořádku, pokusim se nastartovat, ale slyšim jenom cvakání a na displeji se mi zobrazí vykřičník a kontrolkou Elektronika motoru viz příloha.
zkusil jsem to několikrát ale nic
možná to souvisí s Alarmem, který byl celé dva měsíce aktivní. Ale s alarmem jsem žádný problém nenašel. Dokonce jsem zkusil vyvolat alerm, deaktivovat a zkusit znovu.
Je možný že může být slabá baterie? kolik by mělo být přesně napětí?
vim že to jsou možná blbé otázky, ale na tyhle věci moc nejsem
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
tady obrázek co mi to vlastně svítí:
je to třetí sloupec z leva.
falcons přiložený následující obrázek:
[320.25Kb]
Upravil falcons dne 06.08.2010 17:53
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
No obrázek sice nevidim, ale jestli jsi to nechal 2 měsíce se zapnutym alarmem, tak se ani nedivim. Ideální je mít to pořád připojený na udržovačce. Auto se mi se zapnutym alarmem vybije po 14 dnech.
změřil jsem napětí na baterce a měl jsem jenom 11,4 V nevim přesně kolik by mělo být, ale tipnul bych že je to málo
tak už nabíjim baterku, možná plašim kvůli blbosti, ale to jsem celej já
dokážu rozjet turbínu tepelný elektrárny, ale jakmile jde o motorku nebo auto, tak jsem totálně mimo
Nehledě na to,že minimální startovací napětí by mělo být 12 voltů.A že Ti to nenastartovalo,to muže být řešeno nějakou ochranou.
Upravil Kubrt dne 06.08.2010 19:14
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
nofakt v tom jsem nováček, alarm mam teprve dva měsíce, instaloval jsem ho před tim než jsem odjel, píšou že po několika dnech jde do režimu spánku, kde by neměl alarm brát minimum napětí, nabíjim a uvidim zítra, snad je to jenom baterka.
falcons napsal(a):
nofakt v tom jsem nováček, alarm mam teprve dva měsíce, instaloval jsem ho před tim než jsem odjel, píšou že po několika dnech jde do režimu spánku, kde by neměl alarm brát minimum napětí, nabíjim a uvidim zítra, snad je to jenom baterka.
Jestli to chápu dobře,tak ty teda nemáš origo BMW alarm,co se tam normálně dává?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
jo měli jste pravdu, byla to baterka. plasil jsem zbytecne, ale to je u me normalni. Ta kontrolka me trochu vyplasila az se stydim
falcons napsal(a):
jo měli jste pravdu, byla to baterka. plasil jsem zbytecne, ale to je u me normalni. Ta kontrolka me trochu vyplasila az se stydim
Nic si z toho nedělej, já jsem přijel 400 km z Rakouska a 10 km před domovem jsem si dal kávu - už jsem nenastartoval - jen cvakání, takže mně kamarád s károu odvezl domů. Baterie i se zátěží dvou žárovek 55 W měla 12.3 V, tak jsem baterii (dva roky stará origo) věřil a odnesl jsem startér do opravny. Až po ujištění opravny o bezvadném startéru jsem vyměnil baterku a vše OK.
Až opět po 3 měsících a 4000 km opět to samé. Pořád nevím proč, alarm nemám. Nízké napětí baterie ale už poznám na pozdě nebo vůbec nenabíhající kontrole tlaku pneu.
Pavel
falcons napsal(a):
Nic si z toho nedělej, já jsem přijel 400 km z Rakouska a 10 km před domovem jsem si dal kávu - už jsem nenastartoval - jen cvakání, takže mně kamarád s károu odvezl domů. Baterie i se zátěží dvou žárovek 55 W měla 12.3 V, tak jsem baterii (dva roky stará origo) věřil a odnesl jsem startér do opravny. Až po ujištění opravny o bezvadném startéru jsem vyměnil baterku a vše OK.
Až opět po 3 měsících a 4000 km opět to samé. Pořád nevím proč, alarm nemám. Nízké napětí baterie ale už poznám na pozdě nebo vůbec nenabíhající kontrole tlaku pneu.
Také se mis stávalo, dělala to nabíječka na PDA, která byla zapojena v podstatě na stálo, jen dioda na nabíjčce a to, že do ní tekl proud stačilo.
falcons napsal(a):
Také se mis stávalo, dělala to nabíječka na PDA, která byla zapojena v podstatě na stálo, jen dioda na nabíjčce a to, že do ní tekl proud stačilo.
Stejná zkušenost - už mám vypínač s LED diodou jako kontrolkou a vypínám. Pořídil jsem ho ale až po 2x vybití baterie. Ale přesto se dále vybíjí.
Už jsem si pořídil ampermetr - kleště - nemusím odpojovat baterku, protože počáteční proud při připojení baterie byl zničující pro pojistky ampermetru. Nyní hlídám klidový proud a je divné že je pokaždé jiný.
Pavel