pouzivam Zumo 550 uz nejaky ten rok a stale mam problem s ukladanim prejdenych tras. Problem je v tom, ze pri dlhsom dni a viacerych bodoch mi neulozi celu trasu. A to ani v pripade ked dany den nieje na hranici 10000 bodov.
Zo zaciatku sa mi zdalo, ze pomaha to aby som zumo pocas dna aspon 2x vypol, aby zacal pisat novy track. Na nedavnej dovolenke v alpach som kazdy vecer nahraval tracky do notebooku a zistil som, ze to zasa osekava tie prejdene trasy a niesu kompletne. Najviac to vie nastvat pri strmych sotolinovych vracakoch ktorymi sa chcem pochvalit a nemam o tom zaznam :-(
Firmware mam najnovsi, technicky antitalent takisto niesom. Nerozumiem preco to takto blbne. Sprava sa to aj niekomu z vas podobnym sposobom, pripadne prosim o radu ako zumo donutit zaznamenavat vsetko a nic nemazat..
a stahuješ prošlé trasy jen přes Mapsource nebo i přímo z paměti?
Z Mapsource stáhneš jen posledních X tisíc bodů, starší se smažou z paměti Zuma a uloží se v souborech, které lze dohledat v jednom z adresářů v paměti Zuma. Nemám teď navi u sebe, tak se nemohu podívat, jaký přesně to adresář je.
Jestli ti to ale zlobí i v rámci jednoho dne, tak to asi tímto nebude.
Může ti to tu trasu uložit jako více menších tras, které se dají v Mapsource spojit, to když třeba během dne vypneš navigaci. Nic jiného mne nenapadá.
Upravil stepan dne 09.08.2010 12:23
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Stahoval som len priamo do mapsource, a v problemovy den som to skusal aj priamo zo zuma, ale tiez to tam chybalo. Pritom na zume ked pozrem spravcu prejdenych tras tak kapacitne som bol len niekde na 10-20%.
Teraz to znovu otestujem v rumunsku a budem zumo vypinat a zapinat asi castejsie.
R1200GS Adventure, r. 2006
Nevím jak v zumu, ale já mám u garmina u tras nastavení zda při plné paměti zalomit, či ukončit (nebo tak něco podobného). když jsem měl nastaveno "ukončit" tak při plném záznamu se to začalo nahrávat odznovu a začátek chyběl...
Tobě chybí trasa od jednoho konce, nebo sem tam mezi?
Thymallus napsal(a):Tobě chybí trasa od jednoho konce, nebo sem tam mezi?
Od jednoho konca (zaciatok) - co napoveda ze to bude problem s tou pamatou ci 10000 bodmi, ale na zume to neviem nikde nastavit bohuzial.
Tym bodom nasvedcuje aj to, ze ak idem 700km po dialnici po relativnej rovine tak problem nieje. Ak je to vsak napr. 300 km po serpentinach v horach kde je obcas aj problem so signalom, tak to skoro 100%tne nezaznamena cele.
A ty pak projetou trasu uložíš v garminu a exportuješ gpx, nebo přímo exportuješ gpx?
Jsem si u sebe všiml, že když trasu uložím a pak exportuju, tak taky někdy trasa není celá. Ale když je exportován gpx, tak tam je vše, ale ne vždy spojene v jeden celek/trasu - to pak spojím v mapsource.
1. Připojte ZUMO přes USB k PC (není potřeba mít spuštěn MapSource)
2. Měli by se otevřít dva adresáře v ZUMO, jeden s jmenuje GARMIN a druhý se hlásí jako standardní výměnný disk a je to přístup na kartu v ZUMO (pokud tam je)
3. V adresáři GARMIN v podadresáři :\Garmin\GPX jsou uvedeny v souboru „Current.gpx“ veškeré informace, které jsou uloženy v „pracovní paměti“. To znamená aktuálně veškeré projeté stopy, ale i trasy a PoI. Stopy v tomto souboru zaznamenány do cca 10 00 posledních průjezdných bodů.
4. V adresáři :\Garmin\GPX\Archive v souborech „XX.gpx“ (kde je X je číslice) jsou archivovány veškeré informace o projetých stopách. Stačí tyto soubory překopírovat na disk do PC a pak v MapSource otevřít a případně rozdělené stopy sestavit do jedné.
Pozn.
Někdy se stane, že některý archivní soubor „XX.gpx“ nejde v MapSource otevřít. Stává se to tehdy, když ZUMO „zamrzne“ a musí se pak restartovat. Ale i tyto poškozené soubory lze opravit tak, aby s nimi šlo v Mapsource pracovat.
Upravil Paji dne 09.08.2010 23:40
Paji, Thymallus: Dakujem za rady. Tie subory som uz skusal kopirovat, ale teraz to cele nanovo vyskusam v rumunsku uz o dva dni. Po navrate poreferujem. Este raz dik.
Paji, dakujem. Navod je dokonaly a hlavne funkcny. V alpach som tie gpx subory tiez hladal, ale zial nenasiel, alebo zabudol pozret Archive adresar :-)
Takze Zumo teraz uklada trasy a ja som happy. :-) Na dalsej Sumave s LC8 ta pozvem na pivo ;-)