Tzv. košilka je super v létě, hodíš dres a jedeš. Já s ní jezdím celoročně, z bundy jsem vyndal protektory, ale je to jen na zvyku. Někoho to dře. Nejlépe je si to vyzkoušet.
U mně je to dost různý... Na pořádnou vyjížďku, nebo třeba když jedu i do terénu, beru krosový boty a vyhodím chrániče z kalhot a vezmu si tohle
, košili ale nevozím, jen trochu festovější ledviňák
zbytek nechávám jen na bundě, je mi furt vedro...
Jinak po městě třeba, jezdím opravdu dost na lehko(vlastně jen s lehkou motobundou), ale snažím se tomu alespoň částečně přizpůsobit styl jízdy.
Maiali nel Fango!
Vždycky záleží na určitém kompromisu mezi ochranou a pohodlím, ač by člověk měl mít co nejlepší ochranu, na druhou stranu potom někde na cestách procházka po hradu či zámku v třeba chráničové košili a krosových botách příliš na pohodě nepřidá...
Takže já volím vždy podle účelu. Na cestování mám klasické touringové oblečení s chrániči ve vnitřních kapsách oblečení včetně páteřáku v bundě (který má Rukka velmi dobře vyřešený). Pokud jedu se svižně svést na silnici (nebo na okruh) mám jednodílnou koženou kombinézu a pod ní si beru samostatný páteřák (chrániče kolen a loktů jsou součástí kůže). No a pokud jedu řádit na enduru, pak plná zbroj ve formě chráničové košile, samostatných chráničů kolen (uvažuji o chráničových ortézách), krosových plastových botách....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal(a):
Vždycky záleží na určitém kompromisu mezi ochranou a pohodlím, ač by člověk měl mít co nejlepší ochranu, na druhou stranu potom někde na cestách procházka po hradu či zámku v třeba chráničové košili a krosových botách příliš na pohodě nepřidá...
Takže já volím vždy podle účelu. Na cestování mám klasické touringové oblečení s chrániči ve vnitřních kapsách oblečení včetně páteřáku v bundě (který má Rukka velmi dobře vyřešený). Pokud jedu se svižně svést na silnici (nebo na okruh) mám jednodílnou koženou kombinézu a pod ní si beru samostatný páteřák (chrániče kolen a loktů jsou součástí kůže). No a pokud jedu řádit na enduru, pak plná zbroj ve formě chráničové košile, samostatných chráničů kolen (uvažuji o chráničových ortézách), krosových plastových botách....
Tý brďo, ty jsi milionář jenom v hadrech Na tolik krámů nemám doma ani tak velkou skříň Ale pracuji na změně. V podstatě bych se časem taky chtěl dopracovat k několika sadám dle účelu. Nic ultrauniverzálního není
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
to Medik: jak píšeš, nic univerzálního není...a když to člověku potom zachrání zranění, je každá koruna navíc, co to stálo, opodstatněná
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Mamma Mia napsal(a):
Lidi poraďte mi...mám trochu resty ve své moto výstroji a chci se poradit, jaké chrániče používáte pod moto hadry? Krunýř plast, nebo jen páteřák, lokty, kolena zvlášť? Co říkáte na ´´košili´´- myslím chrániče na síťovině, kompletní krunýř? Má s tím někdo zkušenost? Jak je to prodyšný a snesitelný na těle? Musím se dovybavit...ale nějak se nemůžu rozhodnout, co pořídit..díky.....ale už bych fakt měla co nejdřív...jezdit bez toho je jak jezdit polonahá...
Ahoj,
pokud cestuji:
originalni chranice v bunde R2P + paterak Dainese
originalni chanice v kalhotach nebo plastove chranice na kolena
pokud se motam mimo asfalt:
kosilovy chranic Koerta + bunda R2P bez chranicu / MX dres
plastove chranice na kolena Knee Brace + kalhoty R2P bez chranicu / MX kalhoty
Pokud budes chtit, muzes se u nas zastavit a Koertu i chranice na kolena si vyzkouset.
Zrovna jsem začal řešit něco lehčího na léto Mám objednané kolení chrániče Alpin (spíš krosové) a kruníř od foxu už mám doma
Při horším počasí bundu i kalhoty s vnitřníma chráničema ale už se mi při pádu stalo dvakrát že se chránič prořízl ven a mám bundu na několika místech spravovanou
Jinak kdybych při jedné situaci neměl kvalitní kalhoty s kolením chráničem (kombinace slupka lehký plast a pěna) tak už asi nechodím rovně a právý koleno bych měl na dranc
Určitě nešetřit a radši koupit něco pořádního a věřit že ty věci nebudeš potřebovat a vozíš je na sobě jen pro jistotu
JJ je to o kompromisu.....hodně bylo už řečeno....
- na turistiku.... to znamená 2dny a víc nebo kochací jízdy
..... beru to co je v bundě + kolenní chrániče z krosu (nešetři na nich) - dávám je normálně na kalhoty - vemou spolehlivě aspoň první ránu
.... boty mám nadkotníkový Mendly...
- pak to stupňuju podle toho kam a co jedu + na jak dlouho
.... další level jsou kros boty + ledviňák
.....level 3 je komplet kros výstroj + obyč enduro bunda....
snad jen k té košili bych dodal ze svýho pohledu že ji nemám rád kvůli tomu že dost často jezdím v terénu pokud se do ní 2x spotím tak smrdí jako pra.. kdežto chránič na kros čistím tak 2x ročně
Ještě k těm chráničům obecně... nejsou moc pohodlný na delší užívání non stop ale 100% lepší než co je v bundách a kalhotech takže na nich nešetři.
Dakar 650, HusaberG
na "lehkým" enduru sem jezdil s chráničovou košilí měl sem Thora Impact ale pak sem přešel na acerbis KORTEA akurát sem z toho vyhodil chránič klíční kosti, v létě jenom s drezem v zimě bud ve starý snb bundě a nebo sem vyházel z textilní bundy IXS chrániče.
Na kolenou od acerbisu KLOUBOVY IMPACTchrániče a stejně jak s bundou v létě mx kalhoty v zimě textil s vyndanejma chárničema...na silnici jenom textil s integrovanejma chráničema mám v plánu praktikovat i s GS
pěkně to větrá a pod tím mám normálně termohadry stejně jako pod textilem
Upravil jetam dne 12.08.2010 11:14