Chtel bych se zeptat, jestli se nejak vyznamne lisi servis BMW od ostatnich znacek, resp. kdyz je 12tka plna elektroniky, jestli je potreba ji pri servisu napichnout na diagnostiku nebo neco podobneho.
Jde mi o to, ze od servisu BMW v CR jsem snad od vsech dokonale odrazen, Nemecky neumim ani slovo.
Nejsem zvyklej se nejak predem objednavat, pak dlouho cekat atd.
Mam tu kousek od baraku servisaka, kterej dela komplet vsechny motorky, vsechno mi vzdy servisoval a nejradsi bych i GSo daval k nemu.
Veskery moje servisy se vzdy motaly kolem vymen oleje a spotrebnich dilu, potrebuje GSo specialni peci nebo mu takovy mechanik staci?
Obyčejný (šikovný) mechanik bude na běžnou údržbu stačit,zrovna jako stačí na auta,které jsou dnes také narvané elektronikou.
GS nepotřebuje spešl servis, ale možná bude maličko problém např. s odvzdušněním brzd atd., na které jsou potřeba přípravky. Ale zase si šikula poradí.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Diky, tos me potesil.
Bal jsem se spis jestli nepotrebuje napichnout na diagnostiku, jestli ne, neni co resit.
Jeste to budu hodne promyslet, moto mam do 3/09 v zaruce, musim zvazit jestli mi to za to stoji.
Ale nejspis to opravdu risknu, cas je pro me velmi drahej a je pro me skvely, ze tomuhle chlapkovi to po dohode privezu treba v nedeli vecer, on me hodi domu a do uterka mam motorku zpatky.
Ted mam najeto cca 7800km, servis me ceka na 10ti, tak snad ji do ty doby budu dostatecne verit.
Rok záruky by ale možná stál za zvážení a ještě jí jednou do origo BMW dát = dalších 10 tis km v klidu za den dovči nebo přesčasů ....v takovém případě bych si čas udělal a od 2009 už u kámoše, jako na jiných bajcích
Chápu,servisy jsou na dlouhé lokte a proto taky vše bastlím sám a s pomocí přátel,kteří mi pomůžou a vysvětlí a dají přes prsty.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Podle mě ten mechanik nemůže vůbec tušit, co to píše do diagnostiky a sice ti třeba překontroluje a vymění destičky ale neodmázne chybu. V některých případech může opakovaná drobná závada způsobit překročení počtu záznamů v logu a určitě bys nechtěl, aby ti na dovolené začala svítit kontrolka a motorka jela v nouzovém režimu ABS a v servisu by pak zjistili že máš v záznamu nízkou hladinu brzdové kapaliny, kterou sice machanik doplnil ale nevymazal ten záznam v logu. To je jako příklad, netvrdím, že to je časté. Ale stačí s motorkou spadnout tak, aby ležela třeba ze stráně dolů a než jí zvedneš, tak tam tenhle záznam naskočí i na starém modelu a zmizí až po výmazu. Doporučuju v záruce značkový servis. Třeba by s tebou do Rakouska nebo do německa do servisu zajel kamarád, který se s nimi domluví. Určitě bych neriskoval rok záruky.
Jestli si někdo koupí nové auto nacpané elektronikou a servisuje ho v garáži, tak to nechápu, protože bez diagnostiky se nedá udělat skoro nic. Nemluvím o běžné údržbě ale o garančních prohlídkách. Podle mě prostě na garančky bys měl jezdit do značkového servisu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Souhlasim s TomasemTT.
Rok zaruky je dlouha doba. Co myslis, ze by ti rekli u BMW kdyby se ti neco nedej boze porouchalo na motorce? "Aha, tak vy jste to servisoval u nekoho v garazi.... hmm, tak to mate smulu, zadna zaruka!"
Kdyz uz nekdo ma na to aby si koupil novou nebo zanovni R1200GS, tak by urcite mohl nekde sehnat par tisic (3-6) na officialni garancku.
A mimochodem, pokud vim, nekolik lidi melo negativni zkusenosti s Autecem. Ja osobne jsem vzdycky servisoval u Bychla. Objednani jen par dni dopredu (asi jako u tvojeho kamarada servisaka...), a servis OK.
BMW tady v C.Budejovicich motorky neservisuje ale ma dohodu s BMW Linz, takze se cesky domluvis tady v CR, o servis se postara BMW Linz.
A nebo prece neni problem najit nekoho, kdo te nekde v zahranici po telefonu objedna na servis a ty tam jenom prijedes, dostanes kafe (nemecky ein Kaffee ) a za par hodin frcis domu...
Tomas: no presne tohle jsem chtel vedet, nemam totiz poneti jak je to s elektronikou u GSa. Podle prvnich reakci jsem myslel, ze nic takoveho jednotka nezaznamenava a je proste klid.
V tomhle pripade to asi budu muset akceptovat a jezdit do BMW.
Mizi: ano, s tim jsem pocital ze bych riskoval ztratu zaruky a plne bych pak neuznani reklamace chapal.
10000km je sice hodne, ale pr me to znamena servis min. 2x rocne. Takze kdyz jsem nekde cetl vyhruzky jako mesic predem objednat v Autecu atd, to bych si moc nepojezdil.
Bychl je taky autorizovany servis motorek? Ma vsechno potrebne atd? Na BMW Bychl jsem zase slysel samou chvalu, dokonce jsem od nich par veci kupoval na auto, ale nevim jak jsou na tom s motorkama. Asi by pro me bylo schudnejsi priplatit si za drazsi cesky sluzby nez se hroutit pod svymi cizojazycnymi schopnostmy v Nemecku.
Ahoj!
Když je tu reč o těch servisech, tak bych se rad zeptal na radu:
Mam advenčra 07 a pred par tydny jsem byl v Autecu na garančku v 10000km.
A ted když se o vikendu dostanu k motorce a chci se projet, tak advik nechce nastartovat. Baterka je nabita dost - pekne točí, ale nechytne to (ani když podržim starter treba 15 vterin). Pomuze jedine pridani plynu. Do te prohlidky mi to nedelalo a pekne to chytlo hned na prvni sup...
Prosim poradte jestli muzete, co s tim. Nebo to nemam resit a bude to casem Ok?
Předem Děkuji.
Tomas: no tak se asi pokusim dohodnout s Bychlem. S autem me ceka prvni garancka za 4000km a taky jeste nejsem rozhodnutej kam budu jezdit, takze bych mohl resit oboje u Bychla a bylo by to idealni.
Vitman: no neporadim ti vubec, ale prvni co bych udelal by byl telefonat do Autecu ihned po zjisteni.
Joo bydlet ve Vestci, tak nic neresim.
Jezdim k Bychlovi (anebo vlastnim Hondu ).
No nejdriv je zkusim mailem pozadat o nejaky obecny informace ohledne objednavani, rychlosti atd a uvidime.
S Autecem jsem mailem resil motorku a nedostalo se mi nikdy jediny odpovedi.
S Bychlem jsem mailem resil stresni pricniky na auto a behem dopoledne jsme si vymenili 4 maily a za 2 dny jsem mel pricniky na aute.
S těmi servisy je to těžké. Někdo je v Autecu spokojený a někdo zase nespokojený s kvalitou práce u Bychla. Někdo vychvaluje Drážďany a někdo zase nadává že ho v Linci nevzali i když byl předem objednaný.
Zkus a jezdi tam, kde se ti to bude líbit. Já nemám nic proti nikomu, někdy jedu tam a někdy tam.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já jezdim s 1150 ke Žlábkovi a spokojenost, diagnostiku má taky, ale nevim, jestli to zvládne ty elektronikou nadupaný 1200, ale viděl jsem jich už pár u něj na dílně takže asi jo.
U 1100 a 1150 jsou různé tipy a triky na např. vymazání chybového hlášení abs, prodávají se také jednoduché resetovací škatulky za pár korun,které sice nenahradí diagnostiku a nenajdou problém,ale smažou případné chyby. Poté jde už jen o běžné seřizování a běžný servis motocyklu.
Za 100tis km moje GS nepotřebovalo diagnostiku - jen 1x,kdy jsem přetrhl kabel abs, které načetlo chybu. Ta se dá odstranit propojením patřičných drátků-což je popsáno tady na webu.
Věřím že i u 1200GS jsou takové triky možné,i když to je už motorka vybavená "mozkem".
Nechce se mi veřit,že u expediční motorky jakou je 1200 GSA,se kterou jsi 5x denně v dunách na zemi, ti milá motorka řekne:"nepojedu dál jinak, než v nouzovém režimu,protože jsi mockrát naklonil motorku přes povolený limit".
H.
Žlábek je PAN mechanik,který v Praze provádí (velice kvalitně) opravy BMW aut a motocyklů. Převážně tedy motocyklů. Mám s ním hromadu dobrých zkušeností a mohu ho jedině doporučit. Záleží,jak blízko k němu máš. Moji kamarádi i já k němu dáváme motorky, někdo na komplet údržbu,někdo jen na složitější opravy,se kterými si doma neporadí nebo na ně nemá přípravky. Rozhodně ho považuju za jeden z nejlepších servisů BMW v ČR a je to sázka na jistotu. Jeden z mála,kterej dokáže v dnešní době zadarmo i jen poradit, jak na to.
Najdeš ho na: http://www.carservispraha.cz/
H.
Ahoj,
chci utratit peníze a do toho posranýho Autecu se nedá vůbec dovolat, zkouším několik čísel již druhý den a nic, minulý týden v pátek taky nic. Musím konstatovat, že Yamaha v Bráníku na tom nebyla o mnoho lépe. Já osobně jsem si obrázek z tohoto docela udělal, opravdu nehodlám sedět celý den u telefonu a vytáčet čísla.
Tom