Ahoj, prosim poradte kde je ted atualne nejvyhodnejší kupovat Gsko. Řešil sem Invelt, ale nedohodli jsme se na ceně. Takže to vidím na zahraničí. Někdo tu psal že v Polsku (bialsko-biala) nebo Chemnitz v nemecku. Rozdíl v ceně bez slevy v německu a Inveltu je cca 30 tis a to mi přijde zbytečný. Pro první motorku jsem jel k Belrínu, ale to byl soukr. prodejce.
effa napsal(a):
Ahoj, prosim poradte kde je ted atualne nejvyhodnejší kupovat Gsko. Řešil sem Invelt, ale nedohodli jsme se na ceně. Takže to vidím na zahraničí. Někdo tu psal že v Polsku (bialsko-biala) nebo Chemnitz v nemecku. Rozdíl v ceně bez slevy v německu a Inveltu je cca 30 tis a to mi přijde zbytečný. Pro první motorku jsem jel k Belrínu, ale to byl soukr. prodejce.
BMW Niederlassung Chemnitz, řekni že Ti dal doporučení Tomas Holy aus Tschechien a dohodnete se na ceně, i nějakou výbavu dostaneš pp. zdarma.
dej si pozor na DPH. Jestli to kupuješ jako smrtelník a ne na firmu, budeš muset zaplatit DPH v česku - jinak ti motku nikdo nepřihlásí. potom by ti prodejce měl depku vrátit. ten můj německej prodejce mi DPH už rok a půl nevrátil, takže jsem při nákupu asi 30vydělal, ale doteď tam jsem asi 55 za dph. zjisti si to.
chci to koupit na firmu, provoz vyjde levnejš než auto :-) takže mě zajímá cena bez DPH. Jen mi někdo říkal, že občas to prodejce nechce kuli tomu prodat, ale to se asi nebude týkat BMW :-)
dph seplatí tam, kde se spotřebovává takže ti opravdu nepřihlásej motorku bez toho, že zaplatíš dph doma. jasně že i auto. správně ti to prodejce musí proplatit proti dokladům o zaplacení u nás. já jsem kápnul na šmejda, takže ted
mu právník (jasně že německej) napsal, že to musí zaplatit, dal mu termín a prodejce nereaguje. co je horší, nereaguje ani německej právník a já se můžu
pos.. a asi si budu muset sehnat právníka na právníka, nebo ty prachy oželet...
klapoun napsal(a):
dph seplatí tam, kde se spotřebovává takže ti opravdu nepřihlásej motorku bez toho, že zaplatíš dph doma. jasně že i auto. správně ti to prodejce musí proplatit proti dokladům o zaplacení u nás. já jsem kápnul na šmejda, takže ted
mu právník (jasně že německej) napsal, že to musí zaplatit, dal mu termín a prodejce nereaguje. co je horší, nereaguje ani německej právník a já se můžu
pos.. a asi si budu muset sehnat právníka na právníka, nebo ty prachy oželet...
Vim že už jsi mi to vyprávěl, ale pořád tomu nerozumim, vzdy když chci cokoli v Nemecku (potažmo EU) koupit bez VAT tak musim mit VAT number (DIČ) a když nejsem PO nebo FO tak ho nemam a bez DPH tedy nenakoupim. Jestliže kupuješ na firmu tak je to asi uplne jednoduché, ale kdyz jako človíček tak je to nějak jinak, než tak že prostě koupim za plnou cenu a tady pri prihlasovaní chtej doklad že jsem znovu zaplatil DPH i v Čr? Ale ten nemec ti ho pak nemuze vratit kdyz nemas DIC, ktery on potrebuje aby si ho mohl odecist..... fakt tomu nerozumin
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Kupoval jsem v Německu auto (nové). Jako fyzická osoba jsem v Německu zaplatil cenu bez DPH + zálohu na DPH (v plné výši). Pak jsem v ČR zaplatil DPH, auto přihlásil a do Německa si zajel vyzvednout zálohu na DPH.
Prodejce v Německu takto brání svoji drahou Velkoněmeckou říši před tím, abych nekoupil auto bez DPH a pak o dvě dědinky vedle v Německu neprodal auto za cenu včetně DPH, přičemž DPH by byl můj zisk.
Miták
Tak to je mouder.
Kupoval jsem v polsku. Můžeš platit daň kde chceš, tak mi to bylo vysvětleno. Ale v polsku byla 23% takže faktura, k nám na finančák, zaplatím, lejstro o zaplacení a hůrá domů. Jestli nakonec opravdu musíš tu daň platit v ČR , nevím.
Nicméně se ženská na finančáku divila co je komu z prodejců do toho jestli zaplatím daň nebo ne. To už je otázka přihlášení a to bez patřičného dokumentu nejde.
Mluvím o Fizycké osobě.
Ale poláci to chtěli protože jeden koumák z ČR nezaplatil a jejich finančák to vytáhl z nich a a´t si to oni soudně tahají z čecha.
effa napsal(a):
zalezi, odkud jses.
v inveltu dostanes 10% slevu na servis a tusim i hadry, takze se ti to vrati.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pokud jste fyzická osoba, neplátce DPH a na tuto je vystavena faktura, musí být na faktuře uvedena cena "mit MWSt."...tudíž s DPH. Tady už potom nic s DPH dalšího neřešíte!!!
Pokud jste plátci DPH a toto hodláte uplatňovat je nejlepší vyžádat si fakturu "ohne MWSt." a DPH zaplatíte na finančním úřadě v místě příslušném v ČR!
Jsem jen hloupý Guzzista, ale dělám to 16let. Evropským motorkám zdar
Pokud jste fyzická osoba, neplátce DPH a na tuto je vystavena faktura, musí být na faktuře uvedena cena "mit MWSt."...tudíž s DPH. Tady už potom nic s DPH dalšího neřešíte!!!
Pokud jste plátci DPH a toto hodláte uplatňovat je nejlepší vyžádat si fakturu "ohne MWSt." a DPH zaplatíte na finančním úřadě v místě příslušném v ČR!
Jsem jen hloupý Guzzista, ale dělám to 16let. Evropským motorkám zdar