koupil jsem ridera a měl jsem tam západní evropu,potřeboval bych střední,tedy českomoravskoslezsko a okolí,PL,SK,H,třeba i s A,
otázka zní,nevíte kde k těmto mapám přijít lacino,nebo zadarmotomu se taky nebráním díííííííky fšem
Ja mam Ridera original se vsema mapama koupenyma a ukrast je neumim.
Ale jsem si jistej, ze kdyz budes hodne patrat po netu, kradeny mapy existujou a problem to neni. Navic pokud jde o TomTom.
fuj,takový škaredý slovo,kradený,nechci krást,jen využít nabídnuté možnosti,navíc,špitá se otom,že snad někdy budou nové mapy,pak bych eventuéééééélně nějakou zakoupil,mám tomtoma v telefonu a vidím,že se najde dost kruháčů a křižovatek,které nezná,proto se mi nějak nechce vrážet prachy do polotovaruzatím
Ano, je to skaredy slovo, ale je to realita. Pokud si mapy nekoupis, musis je jedine ukrast, nic mezi neni.
TomTom nabizi po koupeni 1 rok stahovani aktualizaci zdarma.
Ale to je to jediny, co proste nechapu. Chapu ze chteji zaplatit mapy a akceptuju to. Nechapu ale proc nejsou zdarma aktualizace, proste by to tak podle me melo byt.
stepan napsal:
mám dojem, že v tomto ohledu to bude polotovar ještě hodně dlouho
Mysím,že nevíš o čem mluvíš. Máš nějaké vlastní zkušenosti s TomTomem? Nebo to je jen jedna paní povídala? Já mám TT v telefonu i TT Rider2 a nemám s nima problém. Jde o to,co od toho očekáváš. A na co jsi si to koupil. A hlavně žádná navigace neni vševědoucí a všemohoucí. Musí k nim používat i mozek...
já mám TT v telefonu 2 rok a pohoda,vobčas spolu objevujem nový silnice,kruháče,vobčas mě protáhne centrem neznámého města,zbytečně,ale jinak jsem sním spokojen,když mě nenase.e
Hadat se o tom co je lepsi je nesmysl, kazdymu padne neco jinyho.
Navigace prodavam a myslim ze mi prosly rukama snad vsechny dostupny znacky a muj pohled je takovej, ze v ovladani u me vede Mio, Garmin je zase pro me asi nejhorsi.
Ale co clovek, to nazor a znam hodne lidi, kteri jsou na tom presne obracene, Chteji TomToma a Mio nemuzou vystat atd.
V aute mam OEM navi BMW a to je podle me jedinej adept na prohru, kazda prenosna GPS toho umi mnohonasobne vic.
Proto kazdymu rikam nespekuluj, neptej se na nazory a proste si to vyzkousej a za 15 minut mas jasno.
Na motorce mam Rider II. Je levnejsi nez Zumo a mnohem vic mi sedi ovladani.
Alda napsal:
Hadat se o tom co je lepsi je nesmysl, kazdymu padne neco jinyho.
Navigace prodavam a myslim ze mi prosly rukama snad vsechny dostupny znacky a muj pohled je takovej, ze v ovladani u me vede Mio, Garmin je zase pro me asi nejhorsi.
Ale co clovek, to nazor a znam hodne lidi, kteri jsou na tom presne obracene, Chteji TomToma a Mio nemuzou vystat atd.
V aute mam OEM navi BMW a to je podle me jedinej adept na prohru, kazda prenosna GPS toho umi mnohonasobne vic.
Proto kazdymu rikam nespekuluj, neptej se na nazory a proste si to vyzkousej a za 15 minut mas jasno.
Na motorce mam Rider II. Je levnejsi nez Zumo a mnohem vic mi sedi ovladani.
Svatá pravda! Každej je jinej a vyhovuje mu něco jiného. Jakej používáš držák na RiderII ? Ten origo,co byl u toho? Nebo máš něco lepšího? Jo a když prodáváš ty navigace umíš držák do auta na RiderII ?
Drzak do auta by nemel byt problem, nezjistoval jsem to, ale urcite v pohode.
Pouzivam ten klasickej co je pribalenej a jsem z nej nestastnej. Teda hlavne z toho, jak je ohromnej a neskladnej. Takze jsem ho nepouzil celej, pokusim se udelat fotku a poslat.
Pouzil jsem jen objimku na riditka a ten sverac. Primo do sverace doprostred jsem nasrouboval drzak a tim sevrel spodni kulicku. A mam ho na tom vrchnim ochrannym ramu pred budikama.
No a hlavne.. GS mam od prosince, takze jsem s tim jeste ani nejel, takze uvidime co ukaze test a pak bych to pripadne poresil dal. Pravda je, ze orig. drzak neni zrovna stastny reseni.
Alda napsal:
Drzak do auta by nemel byt problem, nezjistoval jsem to, ale urcite v pohode.
Pouzivam ten klasickej co je pribalenej a jsem z nej nestastnej. Teda hlavne z toho, jak je ohromnej a neskladnej. Takze jsem ho nepouzil celej, pokusim se udelat fotku a poslat.
Pouzil jsem jen objimku na riditka a ten sverac. Primo do sverace doprostred jsem nasrouboval drzak a tim sevrel spodni kulicku. A mam ho na tom vrchnim ochrannym ramu pred budikama.
No a hlavne.. GS mam od prosince, takze jsem s tim jeste ani nejel, takze uvidime co ukaze test a pak bych to pripadne poresil dal. Pravda je, ze orig. drzak neni zrovna stastny reseni.
No právě... Je to moc dlouhý a klepe se to za jízdy (po silnici,terén nejezdim). Viděl jsem takovej viglík nad tachák na tu placku co je mezi budíkama a plexi. Ale byl asi za 100 Euro,tak to myslim vyrobim levněji. Aspoň na zkoušku. Držák od TouraTechu by byl nejlepší,ale je zase obrovskej... A do toho auta bych si držák možná pořídil. Můžeš se mi poptat po podrobnostech? Když jsi u zdroje.
Alda: doufám že jsem tě přesvědčil že ovládání Garminu se mírně řečeno od dob 60C změnilo
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj,
na forum se připojím třeba i mimo firmu a nemám tady ceníky a katalogy. Takže pokud máte konkrétní dotazy - prosím mailem. Navíc PM často přehlídnu a reaguju na ně až za pár dnů.
Cenu z hlavy nevím. Držáky na TTR2 nemáme skladem, protože o ně prakticky není zájem, na rozdíl od držáků na TTR1. Rozměry čtverce se silentbloky je přibližně stejný jako u Zuma, dělají se dvě verze (MvG a standardní silentbloky) se zámečkem. Klidně to dovezu na zkoušku když někdo projeví zájem, to není problém. Příští týden to tady může být.
Na rámeček nad budíky R1200GS by to mělo vyjít v pohodě, na výztuhu plexi R1200GS Adventure to nevyjde určitě (bude to narážet do plexi) a je potřeba pomocná hrazdička, kterou se navigace vysune směrem k jezdci. Já ten držák vidím víceméně jako obdobu řešení na Zumo a na webu na stránce držáky navigací máme fůru fotek s příklady montáží Zuma a tohle je nemlich to samé.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Ahoj,
na forum se připojím třeba i mimo firmu a nemám tady ceníky a katalogy. Takže pokud máte konkrétní dotazy - prosím mailem. Navíc PM často přehlídnu a reaguju na ně až za pár dnů.
Cenu z hlavy nevím. Držáky na TTR2 nemáme skladem, protože o ně prakticky není zájem, na rozdíl od držáků na TTR1. Rozměry čtverce se silentbloky je přibližně stejný jako u Zuma, dělají se dvě verze (MvG a standardní silentbloky) se zámečkem. Klidně to dovezu na zkoušku když někdo projeví zájem, to není problém. Příští týden to tady může být.
Na rámeček nad budíky R1200GS by to mělo vyjít v pohodě, na výztuhu plexi R1200GS Adventure to nevyjde určitě (bude to narážet do plexi) a je potřeba pomocná hrazdička, kterou se navigace vysune směrem k jezdci. Já ten držák vidím víceméně jako obdobu řešení na Zumo a na webu na stránce držáky navigací máme fůru fotek s příklady montáží Zuma a tohle je nemlich to samé.
Díval jem se na vaše stránky,ale v reálu je to přeci lepší. Já bych se přijel podívat a vyzkoušet ten držák k vám. Jestli ho teda přivezete... Ale nemusíš spěchat,zatím je času dost.
Jasně. Mimochodem, držáky na TTR i TTR2 máme prý skladem, opravil mě dnes kolega
TomasTT: jo uznavam, jak jsem rikal a stojim si za tim, tohle je opravdu o necem jinym nez predchudci, konecne asi nasli svoji jedinou slabinu.
Pokud se to dostane do ruky cloveku, kterej nikdy zadnou GPS nemel, bude to pristroj, se kterym se nauci nejrychleji a prijde mu nejjednodussi.
Z Prahy jsem se vratil az dneska (kdyby nekdo touzil po bezesny noci v hotelu, kde je pretopeno na 30°C, nejde otevrit okno a klimatizace sotva funi, o jednom na Vaclavaku bych vedel) a okamzite probehla montaz: