rád bych se tady podělil se zkušenostmi z nákupu motorky od pana Cakla - http://rocamoto.wz.cz/
Na jaře jsem koupil motku R12GS z roku 2004, byla za hodně dobrou cenu a tak jsem neměl problém s tím, že je z Anglie po hodně "tvrdém" provozu. Vizuelně byla provozovaná zřejmě celoročně a někde u moře. Bylo mi prezentována, že byla "padlá" na levou stranu a opravená. Kromě toho, že jí nejde ABS.
Oprava padnutí spočívala mj. ve výměně ventilového víka.
Postupně jsem zjistil následující:
- zasvěcení tuší, že vzhledem k tomu, že ABS/posilovač je jeden modul, tak i funkce posilovače je nějak taková - že sem tam ano (po nastartování), sem tam nee (po delší jízdě).
- po servisu u Tondy v Oslavanech se ukázalo, že výměna víka spočívala v jeho zavaření a nasazení na silikon (bylo deformované) - pana Cakla jsem požádal o dodání nového víka, které sice po mnoha urgencích poslal, ale bylo opět vařené a křivé. Na požadavek o dodání moc nereagoval a po 2 měsíční komunikaci a několika slibech přestal komunikovat vůbec.
- pro úplnost dodávám, že při servisu u Tondy se ukázalo, že teče i kardan, ale to beru jako normální ...
- když jsem v brněnském Renocaru nechával přehazovat míle na kilometry, našli na diagnostice pochopitelně i vadný modul ABS/posilovače - zajímavé ale bylo, že diagnostika ukázala ale i míle, kdy se to stalo (závada) a ty byly podstatně vyšší, než to, co bylo aktuálně na tachometru .... (pan Cakl tvrdí, že INVELT, kde to měl prý on zjistil něco jiného)
Takže shrnutí: z mé strany nemám nic proti tomu koupit opravenou motku po havárii, ale opravu si představuju jinak. Navíc nevím, jestli to byl záměr pana Cakla, nebo jen amatérismus když tvrdil, že je vadné jen ABS, když je vadný i posilovač. V každém případě, jeho přístup k řešení problému ukazuje spíš na zlatokopa, než na seriózního prodejce. Takže pozor na něj...
Tom
Copak o to, neříkám že jsem úplně nespokojen - pořád si myslím, že koupě to nebyla tak zlá, jen nebyla tak výhodná, jak se úplně zdálo. Tady jsem se celkem poptával, ale na dálku se blbě radí. No, budu do motky postupně nějaké peníze dát, na stranu druhou budu pak vědět, co je zač.
Tom
Jak píše Bubák...wz.cz rychle utíkej pryč !!!
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
lidi lidi, je snad jasný, že pokud je cena motorky supervýhodná, tak to není jen tak.
a hlavně, když něčemu nerozumím, tak si vemu někoho s sebou, toho kdo má třeba diagnostiku atd
obzvlášť pokud se jedná o motorku z anglie, tu bych si já nekoupil už ani za nic
Upravil milan enduroskola dne 03.09.2010 14:40
Ahoj,
nemyslím si, že .wz je apriori špatné, ale to je na diskuzi. Za vznik této rubriky stojí moje žádost na Miloše.
Napadlo mne to, když jsem nedávno kupoval světlo (místo anglického) na ebayi, zaplatil jsem, ale němec nekomunikoval. Tak jsem mu tam dal negativní hodnocení (jak zkušení ví, tak je to hodnocení prodejce, které vidí potenciální kupci) - najednou se ozval, a byl velmi vstřícný, vše proběhlo najednou hladce - a pak dokonce požádal, abych mu změnil hodnocení - prostě mu to kazilo kšefty. Tak mne napadlo, že něco podobného by svým způsobem šlo udělat i tady.
Tom
Tom_Brno napsal(a):
Ahoj,
nemyslím si, že .wz je apriori špatné, ale to je na diskuzi. Za vznik této rubriky stojí moje žádost na Miloše.
web pod wz.cz imho napovida, ze provozovatel (komercnich, tam umistenych) stranek tak nejak asi nezvlada detaily, nebo nerozumi internetu. Nezvladani detailu muze znamenat bor*el ve vsem a zavirani oci nad leccims.
Upravil hicks dne 03.09.2010 21:29
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
pokud si někdo zařídí web na wz.cz neznamená to že je podvodník nebo zlatokop. né všichni sme ochotni investovat do stránek které nemusejí mít budoucnost. každý z nás má svou finanční situaci a podle ní se rozhoduje kolik a kam investovat. to je jak kdyby někdo hodnotil firmu podle toho jak velkej bilboard má
Tančící Havran
poloSqueal napsal(a):
pokud si někdo zařídí web na wz.cz neznamená to že je podvodník nebo zlatokop. né všichni sme ochotni investovat do stránek které nemusejí mít budoucnost. každý z nás má svou finanční situaci a podle ní se rozhoduje kolik a kam investovat. to je jak kdyby někdo hodnotil firmu podle toho jak velkej bilboard má
No já tomu tvrzení naopak docela rozumím. Ono mít web na tzv. freehostingu znamená, že třeba někdo nehodlá do propagace své firmy nehodlá investovat. To alespoň já dekoduji tak, že vlastně onomu podnikání, zde prezentovanému, sám nevěří na 100% a proč bych mu tedy měl věřit já, potenciální zákazník?... Ono koupit si cokoliv u firmy, která nemá finanční zázemí a nemá rezervy na krytí průšvihů, je pak opravdu neštěstí. Hlavně když pak chci něco řešit a ono by je to mělo stát nějakou kačku.... Ale je to jen můj názor...
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
machradek napsal(a):
No já tomu tvrzení naopak docela rozumím. Ono mít web na tzv. freehostingu znamená, že třeba někdo nehodlá do propagace své firmy nehodlá investovat. To alespoň já dekoduji tak, že vlastně onomu podnikání, zde prezentovanému, sám nevěří na 100% a proč bych mu tedy měl věřit já, potenciální zákazník?... Ono koupit si cokoliv u firmy, která nemá finanční zázemí a nemá rezervy na krytí průšvihů, je pak opravdu neštěstí. Hlavně když pak chci něco řešit a ono by je to mělo stát nějakou kačku.... Ale je to jen můj názor...
.cz domena stoji 250,- Kc na rok, umisteni na freehostingu mozne take, pripadne sehnat neco +- rozumneho za cca litr na rok zadny problem.
takze nekdo usetril u klicove propagacni zalezitosti/adresy 250-1250,- Kc.
nezbyva nez gratulovat
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2