Pani,
chystam sa na prve ladenie ventilov a zhanam informacie nielen na tomto fore... No a natrafil som na dve videa, teda prvy a druhy diel. Moze mi prosim niekto objasnit co ten chlapik robi pred tym ako sa dostane k ventilom na konci druheho dielu? A je to vobec potrebne, nestaci doladit len ventily?
Vopred dakujem
Peto T.
titka napsal:
Pani,
chystam sa na prve ladenie ventilov a zhanam informacie nielen na tomto fore... No a natrafil som na dve videa, teda prvy a druhy diel. Moze mi prosim niekto objasnit co ten chlapik robi pred tym ako sa dostane k ventilom na konci druheho dielu? A je to vobec potrebne, nestaci doladit len ventily?
Vopred dakujem
Peto T.
diel 1: YouTube Video
diel 2: YouTube Video
Vždyť ti to říká i píše v prvním dílu.
1.Demontáž víka ventilů.
2.Nastavení axiální vůle vahadel.
3.Nastavení vůle ventilů.
4.Montáž víka ventilů.
Jestli je to nutné dělat všechno? Jasně proč by to jinak dělal? Já axiální vůli třeba jen zkontroluju jestli neni velká,ale nedělám jí takhle "poctivě" pokaždý. Na tom videu je to názorně aby to pochopili všichni.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Chpai, kdyz uz se to tady resi,tak jen otazecka, proc se konik musi dotakovat na 20Nm a jeste 180° ??? Proc tam treba neni - dptahnout na 35Nm??? Kdyz jsem to steloval minule, tak jsem si rikal, abych to nepretahl,dotahnout na 20 a jeste pul otocky
milanosor napsal:
Chpai, kdyz uz se to tady resi,tak jen otazecka, proc se konik musi dotakovat na 20Nm a jeste 180° ??? Proc tam treba neni - dptahnout na 35Nm??? Kdyz jsem to steloval minule, tak jsem si rikal, abych to nepretahl,dotahnout na 20 a jeste pul otocky
no tak to by mne zajimalo taky
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
milanosor napsal:
Take jsem zvedav jak to je s temi vahadly,ventily jsem delal ale u tech vahadel jsem si nebyl jist s tim utahovanim.Tak snad nekdo poradi
BMW GS 1200 adventure
Měl jsem to utažený dost skoro to nešlo povolit, tak jsem to utahl taky dost dle citu. Momenták jsem zrovna neměl tak snad to bude dobrý.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Možná trochu hloupá otázka, ale opravdu nezbytně nutné to dotahovat momenťákem. Na autě jsem to dělal pokaždé podle citu a žádný problém a ani známí to momenťákem nedělali.