Ahojte ve spolek.Už jsem se dostal do fáze kdy jenom nehltám moudrosti,ale taky něco přihodím.
Je to asi měsíc, co jsem si fšimnul průsaku brzdovky u páčky předni brzdy.
A nastalo klasické kolečko
-rozborka ha v gumičkách vidřená drážka
-servis(neautorizovaný) cca.1500kč matroš
-BMW Ostrava 1500kč opravná sada
-Tak jsem to rozebral a skusil přeleštit váleček(nejjemější asi2000 smirek) a povedlo se,uš ani kapka matroš cca.20kč,čas 1h.
-Ale nakonec jsem skusil obvolat pár firem v okolí co delají těsnění na míru. A světe div se vyrobeno na počkání 2 kroužky za 100kč fa.DIMER,sro Ostrava Mariánské Hory, Čelakovského 1064/3
Opravná sada obsahuje pístek,pružinu,aretační šroub a 2x těsnící kroužky,to vše za takovej ranec peněz,no nekup to když potřěbuješ jen kroužky za stovku.
Prihodil sa mi taký menší problém na 8GS, vymenil som brzdovú kvapalinu, celú sústavu odvzdušnil a po utiahnutí odvzdušňovákov aj na čosi vačší moment ako by mal byť, vidno stále okolo nich priesak brzd. kvapaliny. Je to prvý krát čo sa na motorke hýbalo s tými odvzdušňovákmi, takže by nemali byť opotrebované. Má niekto nápad čo s tým spraviť ?
Jak jsem PEKL!!! kotouče
Kroužky vydrželi deset měsíců, pak napuchli a přestal se vracet pístech. Přišel jsem na to po 2km a musel jsem pokračovat ještě jeden, než bylo možno zastavit. Po celou dobu to brzdilo, až jsem zastavil kapalina už vařila a kotouče vis foto, upečený jak po závodech.
Tak že se omlouvám všem, co se řídili mojí radou, a už stým měli stejně problémy, a ostatní našetřete na originální opravnou sadu stejně jako já.
jo kdyz si je nechavas delat tak musis rict, ze to musi byt z matrose odolneho DOT4 :-)
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Nazdar motorkáři.
Právě řeším stejný problém jako Miler. Po zjištění, že přední z brzové pumpy mé R 1100 RS kape brzdovka, mi v servisu sdělili, že mi to opraví resp. vymění celou pumpu za lidových 7000,- Kč. Opravnou sadu v ceně kolem 2000,- Kč mi nedoporučili, do půlroku prý to poteče znova. Tak jsem to rozdělal a samozřejmě zjistil, že odešla jen vnější manžeta, jejíž cena je v řádu desetikorun. Obešel a obvolal jsem pár obchodů s těsněními, ale požadovanou manžetu odolnou DOT4 nemají. V Autokelly jsem přiměl prodavače, aby mi nosil na stůl automobilové opravné sady, a já hledal tu svoji manžetu. Ale to ho bavilo jen chvíli:-) Na internetu jsem našel kompletní opravné sady s pístkem a oběma manžetami v Německu a v USA. Ceny jsou zajímavé 49,- E resp. 42 USD, doprava pochopitelně drahá, ale i tak činí výsledná cena 1500,- reps. 1300,- Kč! Chci se tedy zeptat, nepodařilo se někomu z vás sehnat správnou manžetu nebo opravnou sadu za rozumnou cenu? Tím myslím třeba 50 - 500,- Kč :-)
Děkuji.