Zdravím. Zažitý názor je ten, že by se měl mot. olej měnit každý rok. Letos jsem toho, ale moc nenajezdil. Předělávám bydlení a není na to čas. Cca 1500km a je mi docela líto to vylejt. Měnit nebo nechat být a příští rok s tím v klidu jezdit?
NIC,protože olej v původním balení a nepoužitý se "nekazí". Problém je u oleje v motoru,protože ten ne "zašpiněnej" a stárne. Neboli oxiduje a "natahuje" vlhkost. Proto buď km,nebo jeden rok. Nevim co tady pořád řešíte. Proč by to asi výrobce psal do manuálu? Asi ne proto,že se domluvil s výrobcem oleje...Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Tak tohle taky nechápu. Vždyť to stojí pár korun, tak proč ho nevyměnit. Když ho nevyměníš, tak se asi prd stane, ale už jen pro ten pocit bych ho vyměnil. Osobně měnim na 12 GS obvykle po 8000km-vždycky to před cestou tak vyjde a mám klid. Myslim, že ušetřit 800,-Kč se dá i jinde..
Je jedno, jestli je to rok, nebo rok a něco, dva už bych to nenechával....já měním pomalu co půl rok..."Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Nechal bych ho tam být. Měni se po dvou letech nebo km. Stejne jako u auta. Vy co máte vzducháče olej stárne mnohem rychleji .....
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com