Zdravím,
jak jste si mohli před rokem přečíst, že mi ukradli mojeho Dakara http://www.bmwgs....ad_id=4846
tak asi před měsícem se nám ho s bratrem podařilo najít na netu, kde ho bez TP prodával nejmenovaný *****. Cesta motorky až k nám zpátky do garáže nebyla jednoduchá (bylo by to na delší vyprávění), ale od pátku je konečně doma. Jsem moc rád, že mohu zpátky mezi vás
Ale k věci:
Problém je teď hlavně v tom, že od ní nemáme klíče. Spínací skříňka je totiž vyměněná (Spolupráci s policií bych shrnul slovy, co si neuděláš sám nemaš, nebyli schopni zabavit s motorkou i klíče od ní) Ostatní zámky od nádrže a zadní přihrádky za sedlem jsou pryč a nahrazeny podivnými náhražkami bez zámků. Potřeboval bych poradit. Mám si koupit originál náhradní spínací skřínku a namontovat si to sám nebo to svěřit nějakému servisu (jakému?), jak poznám jestli to mám s kódovacím zámkem nebo ne? (asi ne, když to jede na nějaké cizí zapalovaní).
Další problém: Někdo se na ní vysekal, nebo spíš jen položil na bok. Rám vypadá v pořádku, ale to všechno zjistím až to projedu, snad to bude v pohodě. Takže tam jsou nové řídítka a samozřejmě ten, kdo to opravoval, neřešil vyhřívání, jen tam trčí drát z řídítek a rukojeti jsou bez topného drátku. Co jsem koukal po netu, je to drahé jak čert, dají se sehnat za dobrý peníz? Nebo by stačil jen topný drát z něčeho vyrobit?
Taky bych se chtěl rovnou zeptat, jestli někdo nemáte originál přední světlo s maskou a štítem, protože ta je taky vyměněná za nějaký hnus a chtěl bych zpátky origoš. Tak kdyby se někomu válelo něco doma zbytečně, rád bych to odkoupil.
Moc díky za všechny rady. Hlavně mi teď jde o to, abych ji nastartoval a pak mohl řešit ostatní věci.
Upravil SonGoku dne 11.10.2010 23:39
vyhrievanie by som kupil kludne neoriginalne. maju lepšiu regulaciu ako len 2stupne
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Spínačku budeš muset odvrtat protože jsou tam takový ty nepovolitelný šrouby.Nastartovat jí můžeš celkem jednodušše ale to poradím raději přes PM. Na vyhřívání by šel použít konstantan nebo tantal.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
...a take doufam, ze ten zmetek dostane odpovidajici flastr...
---
ukrast nekomu motorku.. to uz musis byt moralni zruda.
Upravil hicks dne 12.10.2010 07:54
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hlavně že si ji našel, s těma policajtama to fakt není jednoduchy, jednou mi ukradli morgoši babettu, já jim je dovedl až pod nos a borec z toho neměl ani dvě stovky pokutu, zkrátka nic, řekl že ji našel a na na otázku proč jim začal ujíždět když ho chtěli zastavit tak řekl že si jich nevšiml.. STŘÍLET!
... tak ať ji máš co nejdřiv "celou.."
Upravil lako dne 12.10.2010 08:39
Over than 250k km on BMW GS bikes
já bych ji dal opravit do autorizovaného servisu, a škodu vymáhat po zloději, zeptat se právníka, jaké jsou v tomto směru možnosti. Já se občas využiju služeb ČAK, která poskytuje právní služby pro veřejnost zdarma.
já bych ji dal opravit do autorizovaného servisu, a škodu vymáhat po zloději, zeptat se právníka, jaké jsou v tomto směru možnosti. Já se občas využiju služeb ČAK, která poskytuje právní služby pro veřejnost zdarma.
myšlenka je to dobrá, ale ti z_rdi sou většinou takovy socky... - jak chceš vymáhat neco po někom kdo má holou p_del..
ti co mi lohli babettu mi nedali nic a to ju totálně zrušily (samo sebou byla to jenom babetta za pár šupů..)
Upravil lako dne 12.10.2010 08:47
Tak to tě lituju. Co třeba pojišťovna? Ta nebude nic hradit? Máš určitě fotky jak vypadala před kráděží a po ní. Nebo to teda funguje stylem- nahlásíš krádež, nikdo nic nenajde, ty ji pak objevíš a oni ti řeknou "máte smůlu, nic nedostanete, páč zloděj vám není ochoten nic uhradit", takže máš svůj vrak a zase budeš valit prachy aby to byla motorka?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Cycli napsal:
Tak to tě lituju. Co třeba pojišťovna? Ta nebude nic hradit? Máš určitě fotky jak vypadala před kráděží a po ní. Nebo to teda funguje stylem- nahlásíš krádež, nikdo nic nenajde, ty ji pak objevíš a oni ti řeknou "máte smůlu, nic nedostanete, páč zloděj vám není ochoten nic uhradit", takže máš svůj vrak a zase budeš valit prachy aby to byla motorka?
jo tak nějak to v unás v ČR funguje, to je bordel!! je mi z toho na blití
Finance si asi pořešíš sám, lítost a podobně ti nepomůže. Tak zkusím jestli by ti nepomohl námět na radikální přestavbu ve stylu :
Myslím že pokud poběží motor tak je to ideální příležitost si z Dakara udělat speciál...
A spínačka a další věci jsou záležitost pár korun. Dělat z toho originál je finanční utopie... Ale to je jen můj názor...třeba inspiruje....
Dakar 650, HusaberG
To TOLI: Ta neoriginální spínačka tam byla přichycená jen plastovým stahovákem, takže šrouby už tam žádné nejsou. Nejlepší asi bude objednat originál spínací skřínku i s klíčem a namontovat zpátky, že? Dá se to objednat i jinde než na BMWKrotil? S tím nastartováním se ti ozvu, moc dík!
Ostatní: Bohužel pojištění neřeším vůbec, protože jsem ji měl zhruba 3 měsíce a ještě pojištění neměl. Týpek který ji prodával má samozřejmě podle policie neprůstřelnou historku, že ji koupil od neznámého muže někde v restauraci nabouranou, že je z ciziny. Chtěl ji tedy prý opravit a prodat dál. Nám (když jsme dělali zájemce že si ji chceme koupit) tvrdil, že do motorek hodně dělá, vyzná se v nich, apod, ale policajtům tvrdí, že nevěděl že je kradená. I když to bylo vidět na sto honů (předělané zámky, přebroušené VIN i číslo motoru, bez TP) Takže z toho **** je ještě nakonec poškozený a já o něm ne věřejnosti nemůžu říct ani ň. Tak takhle to funguje v našem státě . Nebýt známého u policie, ani nevím jak bych ji od něho dostal domů...
Přesně vím, o čem mluvíš. Já našla moji motorku až po roce a to díky tomu, že borec, co ji ukradnul se na ní vysekal. Cajti mu ji zabavili, protože toho zm.da odvezli do nemocnice. Mně zavolali, že si mám v konkrétní den a hodinu přijet motorku vyzvednout na jejich autopark. Když jsem přijela, tak byla motorka znovu pryč. Policajti jen pokrčili rameny a tím to pro ně skončilo.
Naštěstí mi pomohli kamarádi a motorku jsme si sami našli (samozřejmě rozsekanou na šrot) a pod pohrůžkou násilí ji z toho krypla dostali.
Zkus zde z fora Janoucha. Pred casem nabizel dily z rozstrekleneho maleho GS, ale uz to nejaky patek je. Treba mu z ni zustalo neco co shanis. Zrovna spinacku snad zase tolik lidi neshani. Ceny mel celkem rozumne a rozhodne s nim byla dohoda.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
K tomu vyhrivani, konstatanovy nebo tantalovy dratek uz vim kde sehnat a je to za par kacek. Problem ted bude, jak zjistim kolikati ohmovy tam mam dat? Je to v nejake technicke dokumentaci? V nejhorsim to asi budu muset nejak spocitat nebo kdybyste nekdy nekdo mel rozdelana riditka a po ruce ohmmetr, byl bych moc vdecny
Upravil SonGoku dne 14.10.2010 14:12