Kolegovi nejdou dálková světla a diagnostika píše neurčité info o slabém proudu v otevřeném světelném okruhu 1.
Ještě tam byla jedna hláškale obě momentálně se neprojevující. Žárovka dobrá a do spínačky jsem se díky mini torxu nedostal, sundal jsem ji ale rozebrat se nepodařilo. (tam je snad 5 torx)
Ale ani prozvánění kontaktu spínačky moc nepomohlo. Všechny se tváří že s žádným jiným nemají nic společného. Ani blinkr, atd. Nevím jestli to nemá BMW jen formou impulsů. Ale stejně je to divné. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Napadly mě takové ty fígle s vypnutím světel pomocí držení blinkrů a pod.
Díky za tipy.
Tak první hláška byla přerušení okruhu potkávacích světel, to jsem rozpojil konektor, a druhá viz obr.
Nevěřím tomu že to diagnostika nepozná že je žárovka v pr...li. Vím že žárovky občas jsou prasklé ale nevypadá to, to stačí do ní klepnout a vlákno začne lítat. Tahle vypadala dobře. Ještě zkusím ten reset, škoda že není v nabídce diagnostiky. Ale myslím že se to dělá spojením plus a mínus kontaktů co vedou k baterce. Ještě zkusím to. A taky musím napsat od Hexu jak je to s těmi kody, jestli to jde ještě nějak více identifikovat.
Juro vyšla nová aktualizace na mobil.
.... a najlepšie su rady tipu ,, zlata stara haraburda"...hold niektory z nas na starych rajdach nie su ochotny vozit
.....podla el.schema idu pokynu z multifunkčneho prepina ča do riadiacej jednotky ZFE a s nej do dialkoveho svetla skusit premerat kable do jednotky a z jednotky do paraboly.....skusim vložit to schema
karcici napsal:
.... a najlepšie su rady tipu ,, zlata stara haraburda"...hold niektory z nas na starych rajdach nie su ochotny vozit
.....podla el.schema idu pokynu z multifunkčneho prepina ča do riadiacej jednotky ZFE a s nej do dialkoveho svetla skusit premerat kable do jednotky a z jednotky do paraboly.....skusim vložit to schema
Asi všichni bychom chtěli jezdit na nových mašinách
Ale proč tam bmw cpe ty elektronické sračky, které když nefungují, tak se řeší připojení na PC ??
Dík. Něco mi to pomohlo, uvidíme. Druhá hláška (viz foto) je nedostatečné napětí na vstupu baterie. Ale to asi nemá spojitost se světly. Vím barvu kabelu vstupu napětí do přepínače světel a vystupního také. A na konektoru u světla taky, teď to zkusím znovu projet.
Jestli jsem to dobře pochopil je v ovladači jen okruh pro dálková, tlumená jsou přímo korigována podle dálkových někde v kontrolním modulu. No.
Protože, pak by jsi nejezdil na nových mašinách.
Hele mě učili (už za krále klacka) že elektronika má mnohem větší životnost než mechanika. Jen to udělat dobře. Už to neřeš, kdyby to nebylo dobré tak jezdíme ve škodě 105 a simsonu.
Kdyby jsi opravdu spočítal kdo se v tom vrtá víc, zistíš že ti s pravověrnými veterány, jen když už klekne nová není to pro kutila- to je ten největší problém. Vrtal by jsi se v počítači? Kuličkové počítadlo by jsi patrně opravil- a co by jsi si vybral domů?
Nechme toho k věci prosím.
Díky.
Myslím, že problém bude mít kamarád v přepínači. Zjednodušeně - jestli se nepletu, tak funkce světel v ZFE modulu je ta, že při zapnutí zapalování se rozsvítí "parkovačka", při naskočení motoru potom "potkávací" světlo. Potom si můžeš "přepnout" na dálková pomocí přepínače na řídítkách (vodiče vedou samosebou zase do ZFE modulu - hledal bych chybu v přepínači. Ta hláška o podpětí nemusí mít vůbec souvislost se světlem.
Upravil Tonda dne 08.11.2010 08:34
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
....elektrika nie je moja silna stranka ale myslim že každy impulz aj prepnutie svetiel ide do toho modulu lebo ani nikde nie su žiadne relatka ale samo sebou najskor kontrola fuknčnosti multifunkčneho prepinača.....**** honda to mala v manualoch krasne rozpisane napr .vezmite zeleny kabel zmerajte tu a tam a hdnota musi byt taka a taka prepnite do polohy tej a tej a hodnota zas taka a taka vačšinou jednoduche pokyny na premeranie okruhu
Nevím. Podle schematu je jeden přívod a ten se v levém větví na blinkr, a spol. Takže tam je. Změřím někde pře modulem jestli jde i zpět. Podle toho prozvánění, jestli to teda není opravdu na principu impulsů. by měl být problém ve přepínači.
není to impulzní.
...asi bych si prošel toto, než bych se pustil do přepínače, protože je dvoupolohový a je nepravděpodobné, že nebudou fungovat najednou obě funkce (přepnutí i flash)
1. proměřil bych nebo prohodil žárovku
2. chybí + nebo - na patici? (může být klidně přerušená kostra)
3. kontrolka dálkových svítí? (jestli ne, problém je už před přepínačem na výstupu z ZFE modulu)
4. kontrolka svítí -> je napětí před přepínačem?
...
Přepínač se mi jevil taky nepravděpodobný, kvůli dvěma kontaktům...jenže je to po odložení a na druhé straně se řešil spínač brzdy. Pojedu podle schematka od přívodu až na patici.