Ahoj, dneska se mi z ničeho nic stalo, že mi motorka začala jakoby brzdit. Ubral jsem, vymáčknul spojku a zastavila se skoro bez brzd. Byl jsem trochu vyplašenej. Měl jsem pocit, jako by se seklo něco v brzdách. Bylo to cítit i při odstrčení nohou, že to nějak nejede. Okouknul jsem to na stojanu, nic nezjisti, nasednul a zase dobrý. Tak nevím, nestalo se vám to také někomu? Mám strach, aby to nebyl třeba kardan, ale zatím jsem to od nikoho neslyšel.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Podle mě máš tři možnosti, buď ti uvízlo prasátko brzdy, je chycené ložisko kardanu nebo v něm nemáš málo oleje a přidřel se ? ? ?
Každopádně bych s tim skočil na veterinu, aby se na to někdo podíval. Doporučuju Žlábka - CAR servis nebo jim zavolej ( 775 340 048 )- jsou to starý chlapy, motorkáři ťelem i duší a ochotný ( v AUTECU jen měměj díly ). Žlábek pohladí kardan a ví co tomu je. V AUTECU by ti navíc možná napočítaly půlku motorky a tvářily se u toho že je ještě obtěžuješ.
Nazdar došlo mi pivo a jdu si pro další.
Upravil Robert dne 26.02.2008 22:54
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
To co jsi mel udelat okamzite [ udelej to pokud se to zopakuje] je zaprve zjistit, zda to dela predni nebo zadni kolo
mne to dvakrat udelalo predni a blbec jsem na tuto jednoduchou vec neprisel sam, az kdyz mi to rekli v servisu, pak jsem podruhe slezl ze stojanu a zjistil, ze to bylo jenom na predku a tedy se neodblokovala/neoddalily desticky, cili jednoducha zalezitost, zatimco na zadku se honi myslenek vice
cili over, kde to je, sahni na kotouce, zda neni nejak moc nazhaveny apod..
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Dnes to půjdu znova pořádně pojezdit a uvidí se. Mám to ještě v zárue, takže to by bylo v poho, spíš mě čeká za měsí delší cesta a tam by to byl problém. Proto zjišťuju předem o a jak. Taky mě napadnul ten kardan, mám najeto 36tis, tak to snad né :-( Pravda je, že mi pořád vylejzá ta prahovka vzadu a budou mi jí za týden dělat v Auteu. No musím si to vohlídat, až to sundají.
Ahoj, tak za prve, to zabrzdene kolo - podobne ako DOC, i ja som "upiekol" prednu brzdu - pri intenzivnom brzdeni z cca 150km/h na 60km/h som za zakrutou zistil, ze moto sa nechce hybat, ale bolo mi hned jasne, ze je to od predku. Potom som mrkol na kotuce - boli sfarbene do modra a dymili, takze bolo jasne, o co ide. Vychladlo to a bolo vsetko o.k.
Za druhe - ta manzeta/prachovka na kardane, videl som to stiahnute elektrikarskou paskou na HP2, co sa vratila z Dakaru, a tak to urobim i ja - jednoduche a ucinne riesenie, na ktore som sam neprisiel a maturoval som s lepenim a inymi hovadinami. Nafotim a ulozim sem.
Dobrej nápad, asi to tak taky do toho písku pořeším. Jinak se mi to zatím znovu nestalo, tak snad to byl jen nějakej blbej pocit (možná silnej vítr )
Deny napsal:
Ahoj Jardo,
motorku máš zadělanou od bláta a možná i brzdy. Občas ji umej a ono to potom nebude brzdit tím bahnem.
Čus. D.
Zadělaná je často, to máš pravdu (žádná leštěnka néé ) Možný je všechno.
Prikladam foto manzety kardanu, jak som to videl vyriesene u DAKARoveho specialu HP2. Uznavam, ze to nie je moc sexi, ale niekde v piesku, bahne ci inom humuse na sexe nezalezi, ze? :-)
marek321 přiložený následující obrázek:
Jo, funkční to určitě bude.