Já mám Garmin Quest. Nejsem žádný počítačový machr,takže se vlastně seznamuji s ní dodnes. Koupil jsem ji loni asi koncem května jako rok starou a byl u toho i držák na řidítka ten plastový originál, uliční mapa ČR ( dnes po upgradu umí i nějaká města do čísla popisného - mapa Atlas cr 10 v6), napájecí kabel s hlasovou navigací (vypnuto). Používám ji hlavně jako vodítko na cestách a záznamník na body. Počitám na ni čas do cíle trasy, aby měl člověk odhad kdy kde bude a v kolik má vyjet. Za ten necelý rok jsem s ní najezdil 17000 km. Jelikož jsem jinou neměl, tak nevim jestli by mě vyhovovala více jiná, nebo ne. Jsem s ní spokojen a měnit určitě nebudu.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Zhruba ve stejnou dobu jako ty jsem taky kupoval svoji první a zatím jedinou navigaci. Rozmýšlel jsem se mezi Questem 2 a 276C. Nakonec jsem šel do 276.
Pokud navigace tě navede do požadovaného cíle, tak splní svou funkci. Na motorce je to ale trochu komplikovanější a raději jsem šel do nejlepšího, co v té době bylo. Už několikrát se mi stalo, že věc laciná - dvakrát placená. Garminu 276C nemám co vytknout, ale bohužel nemám až tak s čím srovnávat.
Každopádně stručně klady:
- rychlost procesoru (viděl jsem streeta a fakt děs)
- výborný display s regulací jasu
- bytelnost a vodotěsnost
Zápory:
- drahé garmin karty
- drahé mapy
- vyšší pořizovací cena
Já původně chtěl Vistu C. Líbí se mě na ni barometrický výškoměr, ale pak se naskytl Quest. Štvalo mě na něm pár věcí jako asi jen 1000 km prošlé trasy a pak dost. To na dovču nestačí. Navigace po prošlích trasách, že nejde, ale pak po pár školeních od Marka BMW jsem najednou zjistil, že to jde. Jen vedět co a jak.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Teď jsem si koupil origo držák na Questa od TT. Musim ho zapojit a přidělak k řiditkám. Je uzamykatelný, takže odpadne to věčné oddělávání na benzinách a taky je odpružený, takže to bude snad i lepší pro GPS.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Co se týká držáku, tak asi jiná volba pro terén než od Touratechu není. GPS je drahá hračka na to, abych ji někde po cestě ztratil a rozbil.
A taky jsem připlatil za uzamčení. Nechtěl jsem to rešit stejně jako ty.
Jo asi to bude fajn. Měl jsem ten plastovej neodpruženej držák. Nikdy se nic nestalo, ale čert nikdy nespí hajzl jeden. Taky by se třeba už mohlo něco stát, takže když se naskytla koupě, tak ho mám doma. Ještě si na to udělat čas a přidělat ho. Aby taky neostal nafurt v kufru. Tam by mě byl na ho...nic
Upravil Cycli dne 05.03.2007 21:58
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Co se týká originál držáku TT tak řeším jeho zvýšení. Koupil jsem nový tankvak, ten starý škrábal nádrž a teď GPS je utopená. Asi udělám nějaký čurament z hliníkového plechu. Někdo to má řešeno přes takový kloub, který je u originál držáku Garmin, ale to pak degraduje uzamčení GPS, protože se to dá jednoduše odšroubovat.
2 roky jsem jezdil s Garmin Legend C v držáku TT a ač je to relativně levná záležitost, byl jsem naprosto spokojen, protože v malém těle se skrývá veliký výkon a široké možnosti, větší než u mnohých dražších Garminů. Koncem roku jsem to vyměnil za trochu větší Garmin 60CSX s paměťovou kartou, citlivým přijímačem, kompasem a výškoměrem a ještě více (nebo rozšířenými) funkcemi. Důvodem byla pouze malá paměť Legenda, ale komu nevadí menší displej, tak vřele doporučuji kartovou verzi Cx popř. Vistu Cx s kompasem a výškoměrem. Umí toho fakt hodně. Navíc je malinký i do kapsy, vydrží dlouho na baterky, je odolný proti vodě i otřesům a kupodivu se dobře ovládá i v zimních rukavicích.
Ale z 60CSX jsem teď nadšený, přijímač je mnohem citlivější, procesor rychlejší, funkce cca stejné jako u Legenda a Visty, ale rozšířené, např. v názvu bodů může být více pozic a velkými i malými písmeny, lze nahrát více prošlých tras atd. Nehledě k paměti - mikro SD karta není drahá a na 512Mb mám Topo CZ v1, Atlas 10R, SK, RO a ještě zbylo 150Mb na kus Evropy. Držák opět TT se zabudovaným konektorem a napájením ze sítě motocyklu.
Ivan
Já taky né!Už jsem hodně přemýšlel,jak to zabezpečit a popravdě řečeno,tohle se mě zdá asi zatím nejlepší.Dá se to tady u nás někde sehnat?Kupuju!!!!!!!
Prodává to taky TT jako RAM systém nebo jak se to jmenuje, Marek, pokud vím, to taky má. Zvýšení je příjemné, bezpečnosti bych moc nevěřil, je to sice hodně kvalitní, ale stále plast, takže když někdo pořádně zabere, vylomí tu misku z koule. Zničení držáku ho netrápí, jde mu o GPS, a navíc ho bude mít i s TT držákem... Ivan
Abych pravdu řekl,mě nejde ani tak moc o zabezpečení GPS,to opuštěné nenechávám,ale o ten držák.Pořád mě štve ho oddělávat a zase ho upevňovat a štelovat.Budu mít o trochu větší klid.Dal jsem to na pražský forum,tak se třeba Tomáš ozve.....
Přesně tak.Na jejich stránkách ale nic takového není.Mám od nich také katalog těhle věciček,co mě dali před rokem,ale tam taky nic.Proto nevím,že něco takového vůbec existuje.
Tak to bude trochu problém,neznám Prahu,tak bych to asi nenašel.Při nejhorším si to nechám poslat.(navigaci nechci tahat celý den....)
BMW R 1100GS vzor kačer
Sem mu volal ve st.ale měl moc práce se stavbou stánku,tak jsem nechtěl prudit.Domluvili jsme se,že se zastavím v pá. u něj na stánku.Dal jsem nabíjet gps,ale 6ks.asi do rána nenabiju,tak uvidím.
BMW R 1100GS vzor kačer
Tak už to mám doma.Spokojenost.Díky navigaci jsem našel i Picodas.Akorát té třičtvrtě hodinu,co jsem čekal na obsloužení jsem málem nerozchodil.Just,chce to nějaké ty oběti......
BMW R 1100GS vzor kačer