Halo Petrs, žiješ a stačil jsi schovat někam na kopec motorku ?? Vypadá to tam u vás na slušnou povodeň.... Možná uděláš zase nejlepší foto pro BMW GS KALENDÁŘ.....
Upravil bluesbery dne 02.01.2011 20:10
Cus, Sydney je v pohode. My jsme od toho daleko. Povodne jsou na severu (Queensland). To je presne ten problem, ktery jsem zazil, kdyz jsem tam tudy projizdel. Naprosto rovna krajina a reky nestaci pobirat, co naprsi....
U nas zase mame horka. Vcera bylo 40. Perth mel 44..... A protoze par dni pred horky prselo, je tu jak v pradelne. I v bushi je mokro. Vcera jsem chtel dat trochu 4x4 v M;'v Modrych horach a nakonec jsem musel potupne otocit auto, abyh ho neutopil v bahne....
na idnes psali, že je zaplavené území asi jako Německo + Francie dohromady.....což si nedokážu ani v tom nejhorším snu představit jak to asi ve skutečnosti vypadá....no nic hlavně ať jim tam přestane chcát bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Jo, je to tam fakt docela blby. Zaplavene je obrovske uzemi. Oni tam jsou sice na kazdorocni zaplavy zvykli, ale tyhle zaplavy prekonavaji vse doposud zaznamenane.... Misty je i 2.5m vody.
A spatna zprava to je pro milovniky rumu... Bundaberg je zaplaven taky, a to je centrum trtinoveho prumyslu Australie a taky centrum vyroby Rumu....
Vcera povidali v TV, ze skody se zatim odhaduji na 1.5miliardy dolaru, ale az voda opadne, je pravdepodobne, ze se znekolikanasobi...
No, tak nam tady "pekne" prituhlo....
Vcera nahla povoden v podstate splachla jedno mesto v Queenslandu. 60 lidi je pohresovanych, 9 potvrzenych mrtvych. Zachranari evakuovali 300 lidi vrtulniky a do oblasti byly povolany vrtulniky z cele Australie.... Vlna postupuje k Brisbane a ceka se vzedmuti hlavni reky o 20 metru s tim, ze dojde k zaplaveni 6500 domu. australska povoden
petrs napsal:
No, tak nam tady "pekne" prituhlo....
Vcera nahla povoden v podstate splachla jedno mesto v Queenslandu. 60 lidi je pohresovanych, 9 potvrzenych mrtvych. Zachranari evakuovali 300 lidi vrtulniky a do oblasti byly povolany vrtulniky z cele Australie.... Vlna postupuje k Brisbane a ceka se vzedmuti hlavni reky o 20 metru s tim, ze dojde k zaplaveni 6500 domu. australska povoden
Viděl jsem včera zprávy a je to tam opravdu masakr. Koukaj jen střechy domů. To by naše baráky z vepřovic asi nedaly. I barák z prkýnek je asi pak zralej na stržení...
Alespoň je nečeká zima s 20ti stupni pod nulou jako vyplavený lidi tady. To se vzpamatovává lépe.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Několikrát už jsem měl tu čest ocitnout se uprostřed povodňového děje, ať už jako vytopený (naštěstí jen rekreační dům), nebo při aktivní pomoci postiženým (předloni v Jeseníkách) a myslel jsem si, že tedy vím "vo co go". Teď však jen zírám na tuhle potopu rozměrů fakt biblických a vidím, že to vždycky ještě může být horší... Nemyslím bolest těch, kdo ztratili blízké, nebo všechen majetek - to je jistě srovnatelné, ale rozloha postižené oblasti a nepolevující tlak živlů.., jde z toho hrůza! Lidí i ostatních tvorů je mi doopravdy líto
Oni hodne domu maji postavene pripravene na bezne povodne, co tam jsou kazdy rok...pekne na murich nozkach. Ale tohle presahuje vse, co bylo doposud zaznamenano.... A asi jo. Verim, ze drevo vyschne a nic moc se nestane, ale sadrokarton....
I když bude vyplavenej dřevěnej dům, asi bude mít nějaké izolace, elektrorozvody, podlahy, obklady atd... takže z něj zbyde jen použitelná kostra z trámů na desce napojená na rozvody a vše ostatní se musí vyměnit.
Zase je to ideální na likvidaci myší a termitů.
Když pominu nižší počet obyvatel: představte si evakuaci 1/4 Evropy = mazéééc.H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ale je to paradox,jak ma Australie pri te rozloze malo obyvatel.Pouze o par set vic,nez treba nesrovnatelne mensi Madagaskar.Nedavno me prekvapilo i jak ma malo lidi Kanada.Neco malo pres 30milionu.To znamena pri vetsi rozloze nez USA pouze asi 10%obyvatel.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Ale je to paradox,jak ma Australie pri te rozloze malo obyvatel.Pouze o par set vic,nez treba nesrovnatelne mensi Madagaskar.Nedavno me prekvapilo i jak ma malo lidi Kanada.Neco malo pres 30milionu.To znamena pri vetsi rozloze nez USA pouze asi 10%obyvatel.
A co třeba taková Antarktida... tam je jen pár lidí.
vevis napsal:
A co třeba taková Antarktida... tam je jen pár lidí.
A povodně tam moc nehrozí.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
No a aby toho nebylo malo, ke Queenslandu se zene cyklon v takove sile, kterou Queensland dosud nezazil. Rychlost vetru 250km/h a ma naprset 1m srazek... Cyclone Yasi
Jen pro predstavu, jak je ta boure velika..... Uz ji i preradili ze stupne 4 na stupen 5 (nejvyssi) s rychlosti vetru kolem 290km/h....
petrs přiložený následující obrázek:
jj. Uz evekuovali kolem 40tisic lidi. Dneska letecky odvazeli vsechny pacienty nemocnice v Cairns. Ostrovy kolem Velkeho Barieroveho utesu jsou evakuovane uz nekolik dni. Ohrozeno je pres 1 milion lidi.
Cyclone ma vetsi silu a je mnohem vetsi, nez byla Katrina, co zasahla New Orleans....