názorů některých jedinců navštěvujících toto fórum si velice vážím a tak vznáším dotaz... Jaká je změna chování motocyklu, když dojde k výměnně katalizátoru za Y-svod. Máte někdo křivku z "brzdy" s motocyklem bez Y-svodu a potom s ním?
Jen pro info na moto mám nyní KN + koncovku Remus Revolution... Zvažuju nákup Y-svodu. Je mi jasné, že ušetřím něco na váze atp., ale zajímá mě jak je markantní změna průběhu krouťáku atp... a nebo je to v podstatě neměřitelné?
Díky za Info!
"SPEEDY"
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
zalezi od toho od koho bude ten Y-zvod
z mojich osobnych skusenosti vyplyva rozni vyrobcovia maju rozny vplyv - v tvojom pripade by som isiel cestou odladeneho riesenia ktore rata s takym typom koncovky aku prave mas
Hoj Speedy,
nemám sice graf z brzdy,ale za mě , je to určitě znát.Daleko líp to jede od spodku.Stratíš trochu na maximálce,ale to dle mě není až tak podstatný.jinak mám Y svod dělaný udajně dle ZARDu a koncovku mám BSM FUTURE + KN filtr.
Taky se tu řešilo to,že jsou dva typy "laďáků" a to ,buď na kaťák,nebo přímo na Y svod.To by si taky chtělo ověřit,aby jsi věděl,který typ máš. Plus se na zvýšení(odladění) výkonu prodává snad i od Wund. něco jako čip,který by měl upravit palivovou mapu.Mám to odsud z webu od člověka,který BMW servisuje.Toš tak.
Upravil Kubrt dne 03.01.2011 09:13
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
názorů některých jedinců navštěvujících toto fórum si velice vážím a tak vznáším dotaz... Jaká je změna chování motocyklu, když dojde k výměnně katalizátoru za Y-svod.
Díky za Info!
"SPEEDY"
http://www.bmwgs....ead_id=273Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Zmijone díky moc očekával jsem, že už tady ohledně tohoto nějaká diskuze proběhla... Díky moc za link!
Mrknu se na ten výfuk zda je to verze pro kat a nebo bez katu... zda se to tak opravdu rolišuje. Nevíte eventuelně kde toto info najdu?
Jinak na jaře pojedu na "brzdu"a tak jsem zvědav na rozdíl... chystáme se změřit sériové BMW a potom hned moje s KN a výfukem (eventuelně s Y-svodem). Je jasné, že sem potom hodím info jak to dopadlo.
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
hodil sem si na své bé em wé Ý svod a laďák od Ztechniku,víc to řve ale já to zas tak nevnímám,jede to od spodku jako kráva,od 4 do 4,5 je díra ve výkonu,klesla mi spotřeba o 1 litr,když jedu za hranice všedních dnů,vracím zpět originál pro klid duše
bystricke přiložený následující obrázek:
Souhlas, mám sice sérii ale kamarád na stejné motorce Y-svod, jiný výfuk a KN filtr. Měnil to postupně a Y-svod měl velký vliv na tah odspodu. Mj. píše se katalyzátor...
Nechci zakládat nové téma, tak ten dotaz dám sem. Můžete mi prosím někdo podrobněji popsat výměnu svodu za katalyzátor, Chtěl by jsem si to vyměnit doma sám, ale nechci nic zkur... tak mě zajímá, co sundat, na co si dát pozor, čím a zda těsnit a další podobné zkušenosti s výměnou. Mám 1150 ADV 2003.
Děkuji
DM3555 napsal:
Nechci zakládat nové téma, tak ten dotaz dám sem. Můžete mi prosím někdo podrobněji popsat výměnu svodu za katalyzátor, Chtěl by jsem si to vyměnit doma sám, ale nechci nic zkur... tak mě zajímá, co sundat, na co si dát pozor, čím a zda těsnit a další podobné zkušenosti s výměnou. Mám 1150 ADV 2003.
Děkuji
Když máš dobrej Y svod co pasuje, tak na tim vůbec nic není...
A hlavně to pak jede...
Nedávno sem montoval na svou gsa ysvod remus. Sundat koncovku,povolit spony na přechodu svody/kat,vyšroubovat šrouby co kat drží,trochu s ním zakejvat aby se pustil svodů a vytáhnout pod motorku. Sednout si na zem k motorce,nohama si podržet kat a rukama povolit lambdasondu,co je do něho zašroubovaná(drží fest,musí se zabrat). Našroubovat lamdu do ysvodu,nasadit na svody,přišroubovat,nasadit koncovku a fšechno pozdotahovat. Asi se ti zvedne volnoběh,já ho snížil doma,udělal sem si z pár metrů průhledné hadice "vodováhu". Nebo zajet za někým kdo dělá motorky,ať to seřídí.
Koncovku mám RP,kravál to už dělá solidní,dole to jede dobře,v plnejch asi trochu míň. Ale připadá mě,že se to dá na dálnici držet ve vyžších otáčkách než s origo,jede to jakoby lehčeji nebo co. Toť moje zkušenost.
ahoj ja s tim taky laboroval na gs tak, ze jsem dal y, kn a ladak sebring s db killerem a je fakt, ze ten spodek byl drobet lepsi. Ale stale jsem pozoroval to cukani kolo 2500 otacek kdy motor nevi jestli pridat nebo ubrat a to me stvalo. Nakonec jsem se rozhodl zkust i zmenu palivove mapy tak ze jsem koupil na ebay p-line eprom(48eur) namisto doporucovaneho BBeprom(240eur) a musim priznat ze parada. Spodek to krasne vyhladilo vubec to necuka jede to jakoby lehceji jde to paradne za plynem ta reakce je o dost rychlejsi nez s origo, ale dani za to je ze top speed sla dolu coz me ale tak netrapi. Spotrebu jsem jeste nejak nemeril. Co se tyce brzdy tak bych to rad zkusil na jare, ale nevim kde. Nema nekdo tip kde by se to na morave dalo postavit na brzdu a co to stoji? Predem diky za info :-)
Vikec napsal:
Nedávno sem montoval na svou gsa ysvod remus. Sundat koncovku,povolit spony na přechodu svody/kat,vyšroubovat šrouby co kat drží,trochu s ním zakejvat aby se pustil svodů a vytáhnout pod motorku. Sednout si na zem k motorce,nohama si podržet kat a rukama povolit lambdasondu,co je do něho zašroubovaná(drží fest,musí se zabrat). Našroubovat lamdu do ysvodu,nasadit na svody,přišroubovat,nasadit koncovku a fšechno pozdotahovat. Asi se ti zvedne volnoběh,já ho snížil doma,udělal sem si z pár metrů průhledné hadice "vodováhu". Nebo zajet za někým kdo dělá motorky,ať to seřídí.
Koncovku mám RP,kravál to už dělá solidní,dole to jede dobře,v plnejch asi trochu míň. Ale připadá mě,že se to dá na dálnici držet ve vyžších otáčkách než s origo,jede to jakoby lehčeji nebo co. Toť moje zkušenost.
o.k. díky zkusím a uvidím, ještě dotaz koncovka je na katu jen nasazená?.....chybama se člověk učí, ale je blbý když to stojí moc peněz:-))
Vikec napsal:
Koncovka je nasazená na katu a stažená sponou,stejně jako přechod svody/kat.
No uvidím, když jsem to posledně letmo obhlížel tak jsem tam právě na tom spoji koncovka/kat žádnou sponu neviděl, ale jak říkám bylo to letmo.Díky za rady
Upravil DM3555 dne 24.11.2013 22:16
Tak dnes jsem vyměnit kat za y-svod od pána z Hradce Králové. Moto táhne pěkně od spodu, žádná střelba z výfuku se zatím nekoná. Tak teď ještě jsem na vážkách zda mám dávat KN filter. Ve vyžších otáčkách jsem žádnej výraznej propad nezaznamenal, ale je fakt že to málokdy točím přes 5.5ot