V září jsem si koupil sedlo Touratech bez žádné viditelné vady. Po cca měsíci jsem si po jízdě všimnul praskliny v potahu. Hned jsem sedlo sundal s tím, že ho dám čalouníkovi, zda by nešlo opravit. Po 14 dnech jsem sedlo vytáhnul z kufru auta a k mému zděšení se na boku objevila tato prasklina viz. foto. Nevíte, co to mohlo způsobit ?
Ksadis přiložený následující obrázek:
Ta fotka je fakt spatna,ale ja si kdysi zpusobil nekolik malych trhlinek kovovou spickou na bote.Kdyz je uz clovek utahanej a tu nohu poradne nezvedne,tak je to hned.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Tomas_K napsal:
V září jsem si koupil sedlo Touratech bez žádné viditelné vady. Po cca měsíci jsem si po jízdě všimnul praskliny v potahu. Hned jsem sedlo sundal s tím, že ho dám čalouníkovi, zda by nešlo opravit. Po 14 dnech jsem sedlo vytáhnul z kufru auta a k mému zděšení se na boku objevila tato prasklina viz. foto. Nevíte, co to mohlo způsobit ?
Jestli se ti to stalo v kufru u auta, tak se ti to možná o něco vymačkalo ???
Fotka je opravdu hrozná, ale v současné době nejsem schopen to vyfotit lépe. Dal jsem ho už k čalouníkovi, aby mi ho přečalounil. Botou ani ničím jsme to určitě neroztrhnul, ani jsem ho ničím nepolil. V kufru se o nic taky neroztrhlo. Čalouník mi, ale říkal že to koženka prostě dělá. Jakmile je na sluníčku ztvrdne a časem popraská.
Zajímaví...moje sedlo má 6 let a furt je jak noví.Akorát sem už virábjel nový zobáčki na konci jak se zahakujou do nosiču.Sou ňákí duraloví tak se vimňačkali asi je to ale dobře jelikož bi se vimňačkal nosič.Tak sem je vipiloval zase z duraloplechu Kupredu spatki ni krok...
To mě taky překvapilo, ale prý je vhodnější jak kůže nesaje a nepropouští vodu do molitanu. Co se týče údržby tak mi kamarád říkal ze sedlo 2x ročně přes noc napatlá nějakým krémem a ráno to do sucha vytře. Nevím jestli to pomůže, ale pro klid duše to budu asi dělat taky.
Sedlo ošetřuju cca 2-3x za rok nějakým voskem, třeba Renapur apod. Nejlíp třeba v neděli, protože vím že pár dnů na ní nepojedu a stačí se to vsáknout. Je fakt, že to chvíli trochu klouže, přítelkyni jsem jednou málem ztratil z tandemu, nečekala to. Ale po pár dnech to neklouže a potah vydrží dlouhá léta vláčný bez prasklin.
PS: Moji 1100GS Kalahari Yellow jsem měl 8 let a sedlo bylo jako nové...:-)