Zdravím. Potřebuju pořídit nějakou novou bundu, hledal jsem na tomhle i jiném fóru, je mi jasné že každý chválí to svoje. Spíš bych potřeboval vysvětlit od někoho erudovaného rozdíl v určitých materiálech. Koukal jsem např. po Halvarsson, BMW rallye 3, Rukka( ta už je hoódně jinde ). Je mi jasné že cenově ty tři jsou diametrálně odlišné, jen bych potřeboval osvětlit ty rozdíly v těch různých goratexech nebo jiných kouzlech. Bundu potřebuju hlavně do tepla. Původní mám Berik, do zimy není vůbec žádný problém i kolem 2 - 3 stupňů jsem v naprosté pohodě, ale v horku jsem skomíral a měl jsem toho jak se říká plný brejle.
Ta dvojka se mi líbí víc barevně, z té trojky se mi bohužel ta světlá OPRAVDU nelíbí a z té černé mám smíšené pocity, jaké to v ní bude na slunci. V báglu mívám vždycky nepromok, protože jsem jel už i 3 dny v dešti a to už fakt nevěřím že to nějaká bunda vydrží, takže déšť bych moc neřešil. A nějakou přeháňku by zvládnout měla i bez nepromoku. Líbí se mi třeba halvarssos halogen, ale v ruce jsem jí neměl, je jí třeba dovybavit protektory. Nevím jestli by zvládla nějakou přeháňku??? Líbí se mi ta barva, je dobré být viděn.
Myslim ze je podstatne stejna co se tyče tech GORE-TEX vlozek,ktere jsou vyndavaci,ale jina co se tyče kapes a odvetravani a nebo vzhledem.Jinak ta cerna barva to musi byt na slunci peklo,radeji svetlou i kdyz se to vice zas spini.Jo a je urcite lepsi jezdit na motorce kdyz prsi v nepromoku nez spolehat na GORE-TEX vlozku v bunde ktera ti stejne promokne a pak te bude stejne chladit pres ten gore-tex i kdyz ten gore tex nepropusti vodu ale ty hadry namoknou a pak te to chladi a mas unik tepla,tak ze pouzivam to spise jako tepelnou vrstvu a na nejaky lehci dest ,ale na celodeni jizdu v desti to neni.Tak stejne radeji vozim nepromok
BMW GS 1200 adventure
Itchy to je fakt že ti v tom v létě není teplo, když si jel v itálii jen v tričku.
Já si nejsem moc jistej, jestli hadry za 40tis jsou 4krát lepší než za 10tis.
Mám akito desert. Má to vložky i větrání a narozdíl od Itchyho jsem v bundě projel celou italii oblečenej a vpoho. Jak píše, když jsi na dovolené, tak je nepromokavá vložka k ničemu, bo jak se ty hadry nacucají, je to těžké a večer to chladí.
Ale je pravda že nemám osobní zkušenost s drahýma hadrama. Určitě to oblečení musí mít vyndávací vložky a větrání. A to už od střední třídy mají skoro všechny. Výber je hodně široký a záleží na tom kolik chceš chceš investovat.
Přeji štastný výber a myslím že ani s jedním z uvažovaných nešáhneš vedle.
Splněný sen moje 1100GS
mám to všechno trochu jinak, krunýř/tělový chránič 3000, dres 1000, obyč motobunda z kordury (větší číslo, bez protektorů) do 5000 ( v létě jede věčinou vzadu pod síťkou), nepromok 1500. S tim zvládnu myslím všechno - fakt jsem zatím nepochopil proč jezdit v mokrejch hadrech goretexem uvnitř
říkám si hurikán
Do chladnějších krajů s berikem nemám problém, nepromok vozím v báglu pořád, páteřák mám knox, takže do těch teplých krajů by stačilo něco lehčího, hlavně aby to dobře větralo. Měl někdo v ruce tu halogen od halvarssonu?
Jinak ta R3P má hodně větrání, festovní chrániče i ten zádový je bytelný. Jen nevím jestli bych si výrazně polepšil s tím horkem.
jencekgs napsal:
Itchy to je fakt že ti v tom v létě není teplo, když si jel v itálii jen v tričku.
Já si nejsem moc jistej, jestli hadry za 40tis jsou 4krát lepší než za 10tis.
Mám akito desert. Má to vložky i větrání a narozdíl od Itchyho jsem v bundě projel celou italii oblečenej a vpoho. Jak píše, když jsi na dovolené, tak je nepromokavá vložka k ničemu, bo jak se ty hadry nacucají, je to těžké a večer to chladí.
Ale je pravda že nemám osobní zkušenost s drahýma hadrama. Určitě to oblečení musí mít vyndávací vložky a větrání. A to už od střední třídy mají skoro všechny. Výber je hodně široký a záleží na tom kolik chceš chceš investovat.
Přeji štastný výber a myslím že ani s jedním z uvažovaných nešáhneš vedle.
Jencka nemuzes brat vazne je totiž zaujaty proti R2PAle aspon u mne je problem ze i kdyby to mnelo sebevic odvetravacich otvoru tak mi v tom bude stejne vedro,a proto jsem to vyresil tak ze na leto chanicovou kosily a na to dres a snad bude lipSkus se informovat na tu RUKKU py je lepsi v horku
BMW GS 1200 adventure
Dík chlapi. Ta rukka už je na mě trochu moc, takže buď R3P, nebo něco levnějšího. Ta chráničová košile, jak je na tom? Nějaké doporučení. Uvažoval jsem i na léto vzít nějaký chráničový komplet jako mají na cross a na to jen lehkou vzdušnou bundu a do báglu spolehlivý nepromok.
Renek napsal:
Měl někdo v ruce tu halogen od halvarssonu?
Já jsem na ní koukal ve 2B v Trutnově - nemá chrániče (dají se doplnit), nemá žádné větrání a nemá látku odolnou proti oděru - je to jako převleková bunda na Halvarssons Safety Vest, tzn. že bezpečnost řeší vesta a Halogen řeší ochranu proti větru a vodě...
Varianta na léto by byla nějaká letní bunda s protektory, pod to pro případ chladna nějaký softshell a navrch Halogen - otázkou jestli ta membrána něco v dešti vydrží, jinak lze použít klasický nepromok, ve kterém se ale člověk zapaří...
BMW GS = stroj na radost
Chranicova kosile je dobra vec ,protoze vsechny chranice jsou upnuty na tele oproti klasicke bunde kde mas chranice v bunde a jsou vice na volno.Obleces kosily a na to das dres a budes spokojenPodivej se treba na Acerbis koerta ja ji nedavno kupoval.
BMW GS 1200 adventure