Mam malej dotaz.Na cervenobilem 100 GS PD mam zajimavou originalni kombinaci barev padaku.Spodni padak a mrizka svetla jsou cerveny a horni padak je oranzovej.Vsimnul jsem si toho u vice motorek,ale pouze r.v.91.Mladsi i starsi maj horni padak taky cervenej.
Ale co je zajimave,ze pod gumama,ktere jsou na tom padaku nasazeny je barva taky cervena.Takze to vyvolava dojem jako vyblednuti.Ale ta oranzova barva ma vsude stejnej odstin i kvalitu .
Je mozny,ze by v roce 91 pouzivali na horni padak nejakou spatnou barvu,ktera by se zmenila na oranzovou?Pokud by ta oranzova byl v roce 91 umysl,tak by to nebylo pod tema gumama u nadrze cerveny.
Dik za nazory.Je to spis zvedavost.
Prikladam foto jedne PD 91,ktera je na mobile.de.Ja to mam uplne stejne.
vevis přiložený následující obrázek:
[39.94Kb]
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Zdar Vevis!
Před pár lety jsem dotáhl z Rajchu PD r.v. 89 ve stejný barevný kombinaci a ta barva na rámech byla sice zvětralá, ale všude stejně. Takže jsem ti s hledáním příčiny vlastně vůbec nepomohl...
Upravil FunTomas dne 17.02.2011 08:32
R80GS Basic´96, R100GS PD´89, R100RT Classic ´95, Jawa 250´49, Jawa 500´54 , BSA 350´53, CZ 250´63
Ono by to nemuselo bejt jen o vyblednutí sluníčkem, ale třeba o špatným podkladovým plniči, kterej může s barvou taky časem zreagovat a odlišným materiálu těch trubek. Některejm i nebouranejm autům třeba taky časem vybledne jen lak na plastovejch náraznících.... Pátral bych tímto směrem
Upravil morabo dne 17.02.2011 08:50
Maiali nel Fango!
Vyblednuty slunickem to asi nebude,protoze je to vsude rovnomerne i tam kam se slunicko tezko dostane.
Pravdepodobnejsi bude,ze asi nejakou dobu pouzivali na ten horni padak jak rikas jinej plnic nebo tak neco.
Ale svetlo to asi k te reakci potrebovalo,kdyz pod tema gumama zustala ta barva cervena.
Chtel jsem to striknout zpet do cervene.Ale vim,ze je to takhle original,tak to necham.Treba tyhle PD budoujednou kvuli tomu ceneny!
Neco jako stary postovni znamky,u kterych udelali nejakou chybu pri tisku,nebo dali obracene razitko.
Chyby pri vyrobe muzou mit svoji financni hodnotu!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Taky je možný,že každý díl dělali v jiný fabrice nebo na jiný lince a používali sice stejný odstín,ale jinou sérii barev.Tenkrát asi to tonování nebylo jako teď.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Taky je možný,že každý díl dělali v jiný fabrice nebo na jiný lince a používali sice stejný odstín,ale jinou sérii barev.Tenkrát asi to tonování nebylo jako teď.
Kasak napsal:
To ale nevysvetluje tu barvu pod gumama...
Jinak opravdu nevim
Já mám takhle vybledlou nádrž,Tam kde je to schovaný tak je barva stříbrná origo,kde je to odkrytý,tak tam je to spíš šampáňo.
Když je hlad,je i husa dobrá.