Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

outdoor
VasekPraha
Přidané 27.02.2011 19:48

Registrace: 21.10.08
ahoj, mohli byste mi prosím poradit či předat zkušenosti k výbavě na venkovní pobyt při motoulání? Předem díky, zajímají mě zápory i klady, vychytávky ať už k spaní či k vaření, nepotřebuji ultraantimráz spacák, spíš na léto a na převoz na motorce, děkuji V.

P.S. spíš to vaření, než spaní... SmileWink
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.

sliver
outdoor
Přidané 27.02.2011 19:53

Registrace: 14.03.07
Co sa tyka varenia, mozno ti to pride ako blbost, ale ja so sebou nosim len toto:
http://www.talkiv...p;vmcchk=1
Takze caj, kavu a vifon mam bez problemov kdekolvekSmile
sliver

spea - ToM
outdoor
Přidané 27.02.2011 19:57

Registrace: 09.06.09
sliver napsal:
Co sa tyka varenia, mozno ti to pride ako blbost, ale ja so sebou nosim len toto:

A to kempujes vzdy jen u trafostanice, ze? Nebo mas na motce 220V? Wink
R 1100 GS r.v. 1995
www.tomphotos.eu

www.tomphotos.eu
Efendi
outdoor
Přidané 27.02.2011 20:48

Registrace: 22.04.10
VasekBohnice napsal:
ahoj, mohli byste mi prosím poradit či předat zkušenosti k výbavě na venkovní pobyt při motoulání? Předem díky, zajímají mě zápory i klady, vychytávky ať už k spaní či k vaření, nepotřebuji ultraantimráz spacák, spíš na léto a na převoz na motorce, děkuji V.

P.S. spíš to vaření, než spaní... SmileWink

Je to dost o penězích. Kolik do čeho chceš investovat. Jenom vařiče..... můžeš mít obyč liháč, nebo na plyn. kartuše, nebo jsou vařiče který funguji na vše: plyn, benzin, naftu, líh.....
A takhle je to se vším. Trošku víc specifikovat. Co sháníš a v jaké cenové relaci. taky jaký komfort očekáváš. Někdo jede s dekáčem, celtou a ešusem, někdo se spacákem do velehor, nafuk. karimatkou, expedičním stanem, sadou nádobí včetně cedníku....

VasekPraha
outdoor
Přidané 27.02.2011 20:52

Efendi napsal:
Je to dost o penězích. Kolik do čeho chceš investovat. Jenom vařiče..... můžeš mít obyč liháč, nebo na plyn. kartuše, nebo jsou vařiče který funguji na vše: plyn, benzin, naftu, líh.....
A takhle je to se vším. Trošku víc specifikovat. Co sháníš a v jaké cenové relaci. taky jaký komfort očekáváš. Někdo jede s dekáčem, celtou a ešusem, někdo se spacákem do velehor, nafuk. karimatkou, expedičním stanem, sadou nádobí včetně cedníku....

Efendi dky, jde mi spíš o omezené finanční možnosti, asi bych šel cetou třeba vyššího středu s tím, že to nakoupím postupně použité - s tím vařením to byl tak trochu fórek, ale nikdy jsem to neřešil, tak se raději zeptám zkušených - takže pokud to půjde, nechci zůstat u ešáku z hliníku a vařiči na pevný líh - zase třeba cedník nevím, jestli bych využil, krom cezení benzínu na východě Grin

petrs
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:05

Registrace: 31.10.07
2 VasekBohnice:
si tak nejak myslim, ze ti nejde moc poradit... Dotaz je moc obecny a co clovek, to jine potreby. Nekdo cestuje ve dvou, tudiz potrebuje vetsi stan, nekdo potrebuje perovy spacak, jinemu staci tropicky spacak. Nekdo uvari maximalne vodu na kafe, jiny bude kuchtit i gulas. No a podle toho je treba se vybavit. Takze obecne, to co vyhovuje mne, nemusi sedet tobe. A pokud nenapises napr. shanim varic na ohrev vody na caj a kafe, poradte atp....tezko raditi ze...
Passion to Ride.
Passion to Dive.

TomElefant750
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:11

Registrace: 29.04.10
Tady můžeš něco nastudovat, protože takhle obecně ti těžko někdo poradí.http://www.svetou...
Čau, Tom
Upravil TomElefant750 dne 27.02.2011 21:12

Efendi
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:15

Tak za mě první tip: Vložka do spacáku. Nevadí, že se zasviní a můžeš ji v klidu vyprat (spacáku ať už peřáku, nebo duté vlákno, každé čištění a praní škodí) Je vyráběná povětšinou teď z fleecu, takže může sloužit i jako deka večer apod.... viz např. tady: http://www.jurek....mhlmenu=43

Spacák: Z hlediska sbalitelnosti a tepelného komfortu jsem za peří s dobrou svrchní látkou. (jak péřák namočíš, hůř se suší) Za mě doporučuju Rakoncaje, tj. http://www.sirjos...

S nádobím nevím. Já používam ten ešák, protože ho můžu v klidu privázat nekam nahoru, nezabírá místo v kufrech a kdyby ho snad náhodou někdo šlohnul, tak za 80,- koupim v armyshopu novej. Dělaj pěkný lehoučky věci, ale titanová miska za x peněz a bát se aby na ní někdo ve tmě snad náhodou nešlápl.....
Upravil Efendi dne 27.02.2011 21:20

xavier
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:29

Registrace: 29.07.07
Shani spacak spis na leto,to je perak uuuuuuplne zbytecnej. Nejaky duty vlaknp,malej po sbaleni a klid. Ja mam od Husky espace-zadnej profi vyrobce na outdoor,spis hypermarketova znacka. Ale je malej,jsem s nim naprosto spokojenej a na Marmolade jsem prezil i -3,pravda trochu jsem se priobliknulSmile Karimatku doporucuju thermerest samonafukovaci,mam 3,8cm a je to pohodlny a hlavne v zime mi odspoda vraci teplo. Taky ji mam o 10 cm sirsi nez standart a je to znat. Varic mam benzinovej od colemana(nejlevnejsi benzinak s regulaci co jsem sehnal) nebavilo me kupovat plynove naplne,takhle rozepnu rychlospojku u motorky naplnim a mam na 14dni vareni zajisteny. A hlavne si kup dobrou zidlickuSmile po celodennim sezeni na motorce je to parada si vecer sednout jinak nez na zem.
Aktualne 1250 GSA HP

Efendi
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:35

http://www.sirjos...ka-290.htm prtavej perak.
ja to jen doporučuju za sebe. dutý vlákno ve stejném tepelném komfortu bude prostě větší.
karimatku samonafuk jo, opět je tady otázka možnosti zcizeni a ceny. Jinak thermarest jsou osvědčený, možná lehce cenově výš. Když pohledáš, někde se tady řešili a tam jsem dával odkaz na jiného výrobce co mi doporučovali kluci z cestovky co dělá outdoor zájezdy a maj to otestovaný. Jen si nemůžu vzpomenout na název.
Upravil Efendi dne 27.02.2011 21:45

xavier
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:41

Registrace: 29.07.07
Tak ten je superclap,ale taky cena 6 tis. neni uplne malo za letni spacak,ale dobrej typ.
Aktualne 1250 GSA HP

Efendi
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:48

xavier napsal:
Tak ten je superclap,ale taky cena 6 tis. neni uplne malo za letni spacak,ale dobrej typ.

jj. ale zas moje bejvalka od nich má spacák a po šesti letech používání je jak novej. (já mám rok, tak nemůžu soudit a taky jsem se kroutil při placení, ale nelituju) Jen ho to chce doma skladovat nesbalenej. Je fakt, že s cenou je to horší, ale spacák je základ. Smile A když se přidá ta fleecová vložka, kterou opravdu doporučuju každému, tak se komfort zas o něco zvětší.
Upravil Efendi dne 27.02.2011 21:51

sliver
outdoor
Přidané 27.02.2011 21:54

Registrace: 14.03.07
Spea - ToM napsal:
sliver napsal:

A to kempujes vzdy jen u trafostanice, ze? Nebo mas na motce 220V? Wink

Nie, ale este som nebol nikde, kde by nebola zasuvkaSmile
sliver

VasekPraha
outdoor
Přidané 27.02.2011 22:04

díky všem, je to tak, jak jsem tušil, nejdřív musím zjistit, co vlastně na co chci, zatím předpokládám, jaká bude praxe a co mi bude chybět, to se uvidí Grin

spacák duťák či péřák, vařič benzín s regulací, samonafukovací karimatka - to jsou přesně ty perly, které hledám Wink, dík moc!

Medik
outdoor
Přidané 28.02.2011 08:09

Registrace: 04.05.08
Hlavně nezapomeň na sirky.Grin Bez těch je ti každej vařič na dvě věci. No a aby přežily i pod vodou, tak je na to dobrá malá lahvička s dobrým víkem. Outdoor je mě španělskou vesnicí, ale na vandry jezdím od cca 14 let a jezdil jsem i v zimě. 95% pod širák. Takže sirky, dobrý oblečení, dobrej spacák, kus lana, nůž a lžíce.Místo vařičů a podobných ptákovin mě stačí mačeta a nebo sekera. Prostorově skoro nastejno, ale širší využiti. Ovšem to lze používat za předpokladu, že jedu tam, kde si rozdělám oheň a hned mě nezastřelíShock Na poušti asi není o čem.Místo stanu stačí plachta. Ale pořád je to o tom, kam a kdy jedu. Rozdíl ve vybavení na zádech a na motorce velkej nevidím - požadavky jsou stejné - co nejvyšší komfort s důrazem na co nejmenší objem a hmotnost.
Ešus je fajn, ale malá pánev je taky úžasné zařízení. Doporučuji na všechno pořádnej hadrovej futrál.S pánví ani ešusem se moc mejt nebudeš a od ohně i od jidla a vařičů je pak pěkně zas... a mastnej. S futrálem to je hned lepší. A šátek. Vysmívaná součást garderoby, ale praktické použití od ochrany různých částí těla až po utěrku, chňapku, pomocný úvaz........ale žádnou umělinu!
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
lochman
outdoor
Přidané 28.02.2011 09:29

Registrace: 18.12.09
Tak má výbava:
Vařič:
http://www.svetou...1-power-pz
spokojenost. 14 dní v alpách, každodenní vaření (min. kafe, čaj) a spotřeba 1 kartuš.

Karitatka:
http://www.nejlev...-1623.html
funkčně super. Jen začala ucházet a byl jsem nucen ji reklamovat. JUREK je seriózní česká firma, žádný problém. Právě kupuji druhou pro přítelkyni.

STAN:
http://www.pingui...pus-3.html
mám dva metry, chtěl jsem něco vetšího i s předsíní na zavazadla. Pár bouřek jsem v něm zažil, nikdy nepromokl. Postavení stanu v jednom člověku do 15 min. Musím ušít pouze kus plachty pod stan, hlavně kvůli věcem v předsíni, ať nejsou přímo na trávě, hlíně.

Nádobí:
http://www.hiko.c...plus-1670/

Zatím jedinou slabostí je spacák... mám nějaký obyč. ala tesco. chci to řešit před letošní sezónou. Představa je mít dva druhy spacáků. letní a zimní. Multifunkční neexistuje.

Oblečení:
vše funkční prádlo z merino vlny (Devold Multisport, redram, Icebreaker). trošku úchylné jezdit ve 30ti stupních v triku s dlouhým rukávem, ale fakt to funguje.

Nepromokavé vaky:
mám jeden 80 litrů, zbytečně veliký. chci to změnit na dva menší.
lochman přiložený následující obrázek:

[98Kb]
Upravil lochman dne 28.02.2011 09:46

Efendi
outdoor
Přidané 28.02.2011 09:34

Karimatku určitě ne Jurka. Dělá dobrý stany, slušný spacáky, ale na karimatky má neskutečně moc stížností a reklamací. (možná proto, že to není jeho výroba)

Efendi
outdoor
Přidané 28.02.2011 09:37

lochman: možná by tě ze spacáku zaujalo toto: http://www.sirjos...attack.htm

lochman
outdoor
Přidané 28.02.2011 09:53

Registrace: 18.12.09
Efendi napsal:
Karimatku určitě ne Jurka. Dělá dobrý stany, slušný spacáky, ale na karimatky má neskutečně moc stížností a reklamací. (možná proto, že to není jeho výroba)

efendi, díky za upozornění. Máš nějaký typ na lepší?

Efendi
outdoor
Přidané 28.02.2011 10:01

lochman napsal:
Efendi napsal:

efendi, díky za upozornění. Máš nějaký typ na lepší?

Osvědčené jsou therm-a-rest (drahé) a už jsem si vzpomněl co mi doporučovali kluci turisti... Pacifik Outdoor.
Za mě osobně: Ušetřit na karošce a koupit tlustou pěnovku a ušetřený peníz vrazit do spacáku.

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 94
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.32 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI