Mám oba, zadek jsem měnil, protože original byl v háji a netlumil, předek jsem měl nějaký víc stavitelný (asi 7 poloh - občas na GS dávali jen 3 polohy). Změna naprosto diametrální - je to celkově o něčem jiným, i technik v Autecu když to vyvážel při servisní prohlídce říkal, že to je podvozkově úplně jinde.
Zadek jsem poznal víc než předek (asi proto, že byl původní "offline". Vzadu mám tvrdší pružinu, vpředu standard. Je to poznat hlavně při přejetí příčných nerovností, celkově je motorka stabilnější i klidnější a mám i pocit, že je celkově vyšší.
Hlavní nevýhoda je štelování předního tlumiče, takže to mám nastavený tak nějak na prostředek a nešahám na to, zadek si přitvrdím když jedu s manželku a kuframa, když jedu sám mám ho na nejmíň a je to tvrdší než original...
Takže když to shrnu, je to asi nejlepší investice co jsem do motorky dal, prý se mají dávat jednou za rok na nějakou repasi - což se mi zdá docela hodně často - je ale asi i otázkou, kudyma jezdíš a jak moc jim dáváš. Vlastní nastavení je alchymie jak blázen, pomohl mi Tomáš s Milanem.
Jak máte nastavenej origoš zadek ? Je tam dole ten šroubek, takže ho dotáhnu na doraz a o kolik otoček to máte na ADV povolený ? já ted o 1/2 ale zdá se mi to naprd, nějak moc to kope, skusím o celou otočku, co to udělá. Jde mi o jízdu v terénu ne na asfaltu.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Robert napsal:
Cena v TT CZ 45.043,- v TT DE 1.475,- Euro ( 26,50 za E = 39.090,- )
Jen pro upřesnění toho co píšeš:
01-040-0433-0 699EUR + balné a doprava, cena u nás 19572 vč. dopravy a DPH bez klubové slevy (18640 se slevou)
01-040-0434-0 799EUR + balné a doprava, cena u nás 22372Kč (po slevě 21300)
Celkem v Německu 1490EUR u nás 41944Kč (po slevě 39946)
Běžně je nemají skladem, musí se objednávat a platit záloha atd. U nás bez zálohy a obvykle je máme ve standardním provedení skladem a kromě toho různé další pružiny na individuální nastavení pro extra silné jedince nebo naopak mimořádně hubené apod.
Mimochodem ty na fotce jsou upravené snížené o 22mm a ty se prodávají v setu, normální ne.