Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)

Demontáž přepínačů a gripů
Petr-RSV
Přidané 15.03.2011 21:36

Registrace: 09.02.11
Nazdar chlapi, chtěl bych vás poprosit o radu, jak sundat přepínače z řídítek (je to stejný typ jako na R1200GS) a pak gripy. Na ovladačích jsou dva šrouby, ale i když je vyšrubuju, tak ovladač drží celkem pevně tvar. Nechtěl jsem to zkoušet moc silou, nerad bych aby to třeba prasklo... Je v tom nějaká finta nebo to chce jen víc zabrat na pravých místech? Všiml jsem si, že BMW má nějak spojené origo gripy s těmito přepínači - ten spoj je asi schovaný někde v té krabičce, co? Dají se ty originální gripy snadno vyměnit za jiné nebo jsou nějak atypické? (mám je už hodně opotřebované). Díky za rady.

http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=7716
MALI
Přidané 15.03.2011 22:44

Registrace: 17.05.08
Sice netušim co máš za motorku, ale jestli je to opravdu stejný jako na 12 GS, tak v tom žádnou zradu nehledej. Sundej blástry a závaží z řidítek. Pak vyndáš 2 torx šroubky zezadu z každýho vypínače a odendáš deklíky. Pod tim jsou nacvaklý konektory, který rozpojíš aby jsi mohl vypínače úplně sundat a dostat se ke šroubkům pod nima. Odmontuješ torxy z destičky rukojeti a sundáš vypínače. Pravá (plyn) má myslim ještě kovovou objímku. Pak už půjdou vypínače ven. Jo a levá rukojeť má ještě dva torxy do řídítek - je to částečně pod gumou rukojeti. Hlavně v klidu a bez násilíWink Něco jinýho je to pak na 1150, kde je tušim takovej červíček, ale aby jsi se k němu dostal, tak musíš odmontovat zrcátko. Ty rukojeti už mám taky docela KO, takže je příští zimu koupim a vyměnim. Ty starý bych chtěl zkusit sundat a dát tam třeba gumy jako jsou na 1150 i když to je asi blbost, protože tady už by na to určitě někdo přišel. V nejhoršim je pak vyhodim.
MALI přiložený následující obrázek:

[37.21Kb]
Upravil MALI dne 15.03.2011 22:49

MALI
Přidané 15.03.2011 22:45

Tady taky něco
MALI přiložený následující obrázek:

[37Kb]

Petr-RSV
Přidané 15.03.2011 23:49

Mali:
Díky, ty torxy jsem právě vyšruboval, ale někde to bylo pořád kousnuté a ty půlky se nechtěly rozdělit. Myslel jsem, že to je někde pojištěné třeba plastovým zámkem. Co se týče těch gripů, tak origo mám už úplně hladké a když jezdím offroad, tak mě celkem bolí ruce, jak se musím křečovitě držet, aby gripy neklouzaly :-(... Objednal jsem tyto gripy http://www.bohemi...blau-grau/, tak doufám, že tam budou pasovat, když jsou v e-shopu přímo na HP2. Jo a jde o HP2 Enduro....Wink
Upravil Petr-RSV dne 15.03.2011 23:50

Waltr
Přidané 16.03.2011 02:35

Registrace: 27.06.08
Jasně ješte jsou jedny a ty drží ty střeva. Kdybych našel fotku dodám. Pořádně si tam posviť a sežeň si torx myslím že 7. Těmi dvěmi rozebereš hlavní kaslík a další dva- menší, drží ten vnitřek. Rozpoj elektro spojku- povytáhni ji jak je napíchlá na ten čep a pak lépe uvidíš ty šroubečky.
Teď mě napadlo- tobě nejdou rozpůlit ty hlavní dva díly po vyšroubování šroubů? Tak musíš vytahovat vždy ten zadní díl, ten přední právě ještě drží na těch dalších dvou. Jde to třošku komplikovaně- zavazí tam plyn nebo něco- takový ježek v kleci ale mělo by to jít.thumbs up
Upravil Waltr dne 16.03.2011 02:42

MALI
Přidané 16.03.2011 08:53

To Scofield: Bude ze mě mechanik od Fordasecret
To Petr: Jak píše Waltr - vyšroubuj ty dva torxy zezadu - sundej zadní půlku vypínače (kryt), pak odšroubuj další dva pod kontaktama a vypínač by měl jít ven. Koukám do katalogu a vypadá to stejně jako na GS. Kdyby Ti to nešlo, tak mi cinkni a já Ti to odpoledne nafotim. Koukal jsem na ty rukojeti co si objednáváš a jestli nemáš vyhřejvaný hefty, tak by to jít mohlo.

Petr-RSV
Přidané 16.03.2011 09:22

Díky moc, nějak si s tím poradím. Je to mé první Báwo, tak se radši ptám, abych něco nez**rvil Wink. Gripy vyhřívané nemám, takže snad to bude sedět. K motorce se dostanu zase až o víkendu, tak pak budu kutit. Jestli nebude pršet, tak mám domluvenou kameru, co dovede natáčet slow-motion a chtěl bych udělat nějaké video na trati. Držte mi palce, ať to tam někde nezahodím, teďka o víkendu jsem měl jednou na mále pray...Ale jinak pohoda, na ten výkon a podvozek se zvyká parádně .

Petr-RSV
Přidané 23.03.2011 08:41

Tak jsem to o víkendu rozebral a současně vyměnil gripy za motokrosové Domino. V BMW to mají "chytře" udělané, aby člověk nemohl provádět úpravy jak se mu zlíbí, ale musel kupovat jen originální příslušenství. Levý přepínač je upevněn k rukojeti a ta je spojena dvěma šrouby s řídítkem. To zajišťuje pevnou polohu obou součástí na řídítku. Takže když rukojeť sundám, ovladače budou úplně na volno. Rukojeť tvoří plastová část (s úchytem na řídítka) a natavená gumová část gripu. Abych zachoval uchycení na řídítka musel jsem opatrně gumu ořezat zalamovacím nožem, rukojeť zkrátit po místo uchycení k řídítku a na zbytek jsem nasunul nový Domino grip. Když jsem BMW rokujeti "pitval", šlo vidět, že jsou na chlup stejné těm vyhřívaným, jen v nich chybí dráty. V přepínačích jsou na ně dokonce vyvedené konektory. Podobný problém byl také na pravém gripu, kde je gumová rukojeť součástí plastového kusu, který se otáčí na řídítku a tahá za lanko. Opět následovalo ořezání a začistění gumy a nasunutí nového gripu. Tentokrát jsem origo grip aspoň nemusel zkracovat, protože ovladače jsou na něm (svojí polohou) nezávislé. No, složitěj by to už asi od BMW udělat nešlo. Nevím, o co jim jde - HP2 je kroska, na které budu měnit gripy minimálně každou sezónu a rozhodně bych nekupoval originální BMW. Ne kvůli ceně, ale kvůli velice špatnému tvaru nevhodnému pro offroad (myslím opravdový offroad, ne jízdu v sedě po polňačce). Tož tak. Píšu to sem, jen kdyby někdo v budoucnu řešil stejný problém.

davidr
Přidané 09.10.2022 20:22

Registrace: 27.09.21
Prosím dotaz, leva strana vypínače, jsou tam dva torx které to drží, jeden se mi pořád protačí a nejde dotáhnout, a všiml jsem si že když zmáčknu spojku tak se pačka dotkne celého těla vypínače a lehce se hýbe.
Jak vyřešit to dotažení? Děkuji

janjarolim
Přidané 01.10.2023 08:37

Registrace: 20.11.14
ahoj, ohledně přepínačů-má někdo zkušenost- mám sice jen naháče rok 2006 ale chybí mě na levém prstenci to tlačítko INFO jako mám u osmikila a taky mě to neukazuje stav paliva a spotřeby, dojezd. Dá se to domontovat a nějako zprovoznit?
rád se toulám na dvou kolech

Bultacowski
Přidané 03.12.2024 17:29

Registrace: 02.12.17
Ahoj, neřešil jste již někdo ulomený nouzový vypínač? Netiskne ho již někdo? Děkuji

http://www.benecko.unas.cz/
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 93
Členové on-line: 1
czjohn

Registrováno: 8,725
Nejnovější člen: Gasgas

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.43 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI