Na PC jsem leta pouzival Pinnacle Studio (dnes AVID). Pro amaterske video to je jeden z nejlepsich programu. Jednoduchy na ovladani, ma samostatne kanaly pro video, audio, efekty, atp. Posledni verzi, kterou jsem pouzival byla 10. Dnes uz jsou asi zase o kus dal... Pinnacle Studio
Uz je to par let, co PC nepouzivam. Na Macu je na hodne amatersky strih iMovie, pak dlooooooouho, dlouho nic a pak az v profi segmentu Premiere.
iMovie 11 je pro domácí použití bezkonkurenční. Intuitivní obsluha, spousta funkcí, možnost přehrávání sestříhaného videa bez renderování. Nevýhodu to má jedinou – běží to jenom na normálních slušných počítačích
Asi taky. Ja uz moc video nestriham. Kolegove z grafickeho i na macich lpeji z nejakeho duvodu na Premiere... Jen vim, ze kdyz jsem prechazel z PC na Jablko, chybel mi nejaky program pro amatersky strih videa, ktery by byl obdobou Pinnacle. iMovie v te dobe byl fakt des. Dnes to sice trochu dotahli, ale porad je to nic moc. Skoda, ze Pinnacle neni pro Macy.
Ahoj,
poprosím vás o pomoc, nerozumím této problematice a vždy, když mám sestříhat film z dovolené docela si u toho zoufám.
Můj problém spočívá v tomto:
kamera mi natáčí v HD soubory s příponou "mov" pak je chci sestříhat, otitulkovat a ozvučit.
Používám CyberLink Power Director v8 kde si mohu výše popsané úpraby udělat.
problém mi ale začne při výrobě hotového videa. program nabízí spousty formátů pro konečnou podobu videa, ale už jsem zkusil všechny a vždy mi vypadne film v podstatně nižší kvalitě než originál z kamery a navíc v obrovské velikosti souboru.
PROSÍM, EXISTUJE JEDNODUCHÝ PROGRAM (nejlépe free, ale to chci asi moc) KTERÝ "NABERE" SOUBORY Z KAMERY, UMOŽNÍ SNIMI PRACOVAT A PAK JE NE O MOC ZVĚTŠENÉ A VE STEJNÉ KVALITĚ UMOŽNÍ ULOŽIT NA HDD? (nepotřebuji prolínačky, a jiné efekty)