Skôr som čakal blesk s jasného neba než to, že sa na novej osemstovke povozím už v apríli. A že bude krásne zabehnutá, s dobrou výbavou a že s ňou pôjdem pozrieť Central Europe Rally, sa mi ani nesnívalo.
Dobrý dojem mi mohlo pokaziť jedine premenlivé počasie, ale nestalo sa. Veď uznaj: 13 stupňov a dážď na juhu Slovenska, 25 stupňov v Budapešti, cestou späť znova silný dážď a kosa, to je na slučku. Stále však žijem. Bavoráčik mal u dodávateľa počasia asi nejaké kontakty, lebo aj po iné dni som musel na ňom mávať zapnuté vyhrievané rukoväte, ale hneď po odovzdaní udreli skoro tridsiatky.
Vzít sotva čerstvě zajeté BMW na tak dlouhý výlet je trochu větší dobrodružství než bych si přál, ale o to může být začátek testu zajímavější. Poprvé ve dvou a s plnou náloží a hned do Petrohradu. I když osmistovka vykračuje excelentně stíhám to jen tak tak. Na vině je anténa ...
Při promítání akce z Mongolska 2007 se mě Poubes lišácky zeptal jestli mám papíry na náklaďák. Odvětil jsem, že ano. No tak to bych pro Tebe něco měl na duben 2008. Akce spočívala v tom, že jeden podnikavý ...
Náš plán cesty vznikal poměrně dlouho a mlhavě, nebylo totiž vůbec jasné, kolik času nakonec budeme na cestu mít. Nakonec se nám podařilo vyjednat si 6-7 týdnů dovolené, za což našim zaměstnavatelům patří velký ...
Tak jsem zase na cestě. Po horečných přípravách a fyzicky i jaterně náročných rozlůčkách jsme odrazili od střediska cestovatelů po Rusku směr Náchod. První noc přespáváme v autokempu u Náchoda. Nakonec je nás 5. Martin Pouba na Ktm 950, Martin Sláma na Ktm 990, osádku Defendra tvoří ...