Around Africa, Stage OneAfrica
"...Cesta je místy rozbahněná a lemuje ji džungle se svými zvuky. Vesnická hospůdka je příjemná, lidé vstřícní a jídlo se nám po prošlé nigerijské dietě zdá skvělé. Po padesáti kilometrech se bahnitá cesta mění v parádní asfalt, který se jako had kroutí mezi zelenými kopci.
Už za tmy dojíždíme do Bemendy, jako nocleh nám poslouží místní nevěstinec s názvem Pacific. Holky nepřišly a já se jim nedivím. Trekovky, v nichž jedu, drží pohromadě už jen smrad a bláto, jediné, co mi stojí, jsou ponožky v koutě a zajímá mě pouze, jak ukojit žízeň a hlad..."
Bretaň a Normandie na skútru
"...Procházka za to stojí, tohle divoké místo má atmosféru. Fučí vítr, o vysoký skalnatý výběžek se hluboko dole s duněním tříští rozbouřený oceán a kolem poletují mořští ptáci. Když před tisíci a desetitisíci let putovaly kmeny z vnitrozemí Evropy na západ, skončily tady. Dál to po celé věky nešlo. Vlastně ještě kousek ano, asi osm kilometrů od mysu sotva vystupuje z vody malý ostrov Île de Sein. Ač bičován živly – nejvyšší bod je jen devět metrů nad mořem - žije na něm 214 obyvatel. Za ním už je jen voda a voda, až kdesi daleko leží Amerika..."
Za západem slunce do Lotyšska
"...Při vstupu do muzea zamrazí ostnaté dráty, strážní věže a dobytčák, který převážel tisíce Litevců do gulagů na dalekou Sibiř. Muzeum komunismu se rozkládá na ploše asi 20 ha, kde je umístěno 86 soch komunistických pohlavárů. Sochy Lenina a Stalina jsou velmi hojně zastoupeny. O síle propagandy podává zprávu muzeum v nízké dřevěné budově. Přesně takové se stavěly v SSSR v poválečném období a padesátých letech, kdy sloužily jako osvětová střediska a budovy městského sovětu..."
Týden alpských zatáček – Rakousko, Slovinsko, Itálie
"...Tady odbočujeme ostře doprava a před sebou máme velmi příjemný přejezd Passo Duran (1 601). Je to přímo neskutečná pohoda. Lepší než popis všech zatáček je asi tento zážitek: chvíli po našem příjezdu do průsmyku se začal ozývat zpěv, jen lehce podbarvený zvukem motoru. Brzy se to objevilo. Jeden italský motorkář si jízdu tak užíval, že ji doprovázel zpěvem..."