MotoRoute 1/2019
Přidal Milos dne 07. February 2019
MotoRoute 1/2019 vychází 11. 2. 2019
Z obsahu:
Za teplem do Afriky
"...Dnešek přinesl dvě nové zkušenosti. Pošmákli jsme si na vynikajícím kuřecím špízu a jízda za tmy po afrických silnicích je opravdu výživná. Senegalští řidiči buď nesvítí, protože nemají čím, nebo používají dálkové. Asi aby ukázali, že jsou něco víc. Do toho všeho se mísí místní chodci. Černoch ve tmě opravdu není vidět, ani když jede na oslovi (pokud se teda neusmívá)..."
Novinka
MotoRoute 1/2019 vychází 11. 2. 2019
Z obsahu:
Za teplem do Afriky
"...Dnešek přinesl dvě nové zkušenosti. Pošmákli jsme si na vynikajícím kuřecím špízu a jízda za tmy po afrických silnicích je opravdu výživná. Senegalští řidiči buď nesvítí, protože nemají čím, nebo používají dálkové. Asi aby ukázali, že jsou něco víc. Do toho všeho se mísí místní chodci. Černoch ve tmě opravdu není vidět, ani když jede na oslovi (pokud se teda neusmívá)..."
Rujána, Polsko, Rusko, Litva a na závěr Tatry
"...Po cca čtvrthodině čekání ve frontě asi deseti aut na nás mávnul celník k odbavení. A hned se zvesela ptá, jestli jedem taky na fotbal. Říkám, že ne, a tak povídá pasy a vízum. Hned se taky objevily hostesky s propagací jakéhosi mistrovství ve fotbalu, které zrovna probíhalo a daly nám letáček. Potom se objevila další příslušnice a následoval pokus o prohlídku a vybalení všech kufrů. Tak jsem řekl „Ano, hned, dám to stranou, ať nepřekážíme, ja buděm sorok minut otkryvať.“ Tak koukla do horního kufru a povídá: „U vas eto takto vsjo?“ „Da vsjo,“ říkám, tak zakryj povídá a bylo vyřízeno..".
WayAway: Na Bramboře kolem světa - 15. díl (Mexiko)
"...Mezi nekonečnými lány agáve se záhy dozvídáme, že nejde o jen tak ledajaký sukulent. Pravá tequila se vyrábí pouze z jednoho speciálního druhu, tzv. modré agáve. Na poli dále zjišťujeme, jak se agáve pěstuje, a dokonce si zkoušíme vzrostlou rostlinu ručně sklidit. Nutno říci, že je to vážně makačka. Slunce je vysoko a není tu ani trocha stínu, kam by se pracant mohl schovat. Skláníme klobouky před těmi, kteří ještě v dnešních dobách tuto vysokou pichlavou rostlinu ručně sklízí. Odměnou za práci s rýčem je nám pak v destilérce ochutnávka speciální limitované edice zlaté tequily, následované množstvím dalších nespeciálních edic..."
Více na www.motoroute.cz